KONCERT KLAPA CAMBI (Kaštel Kambelovac) & LIDIJA BAČIĆ

Subota, 31. ožujka dan je od dobre glazbe u Svetvinčentu! U Placi će nastupiti proslavljena klapa CAMBI (Kaštel Kambelovac) i Lidija Bačić, pjevačica anđeoskog glasa. Gost ovog koncerta bit će Marko Pecotić – Peco, bivši član klape ”Iskon” koji  je osvojio publiku svojom pjesmom iz „Larinog izbora“.Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, smješten na jugu središnje Istre, jedan je od istarskih dragulja u kojem tek posljednjih godina oživljava turistička ponuda posebice kroz razne manifestacije koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića.

 

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca svojim je dugogodišnjim marljivim radom na hrvatskoj klapskoj sceni visoko podigla ljestvicu kvalitete, a to se pokazalo i na njihovim zadnjim spektakularnim koncertima povodom 25 godina postojanja klape – na stadionu Poljud, Split,  u Dvorani Mladost u Rijeci,   u SC “Višnjik” u Zadru, te koncertima po Sloveniji. Sa sedam osvojenih Porina ,apsolutni su pobjednici FDK-a Omiš i to rekordnih četri puta  , višestruki pobjednici Dalmatinske šansone u Šibeniku i Večeri Dalmatinske pisme, , apsolutni pobjednici Međunarodnog festivala u St. Perersburgu 2009… Predstavljali Hrvatsku dva puta na EBU Folk Festivalu …..
I nakon toliko odrađenih koncerata, snaga koja iz njih izlazi ostavlja dojam da je svaki koncert prvi.
Ta povezanost klape s publikom, taj naboj pri izvođenju njihovih najvećih uspješnica čini klapu Cambi onim što oni jesu. I zato se odgovor na pitanje zašto su oni drugačiji ne izriče riječima. Zato, dođite u subotu, 31. ožujka u srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, vidjeti ih i osjetiti tu ”vibru”.
Lidija  Bačić  bila je 2005. godine finalistica druge sezone “Hrvatskog idola” i osvojila drugo mjesto u dramatičnoj završnici. Ubrzo nakon toga redovito nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojim pjesmama “Dan iza vječnosti”, engleska verzija “All I’ll Ever Need” i “Kiša” postigla je veliki uspjeh. Ukupno je osvojila 11 nagrada na 6 festivala u vremenskom razdoblju od godinu dana, što predstavlja  veliki uspjeh.Dogodila se  i suradnja sa Tomislavom Bralićem s kojim je Lidija snimila pjesmu znakovitog imena “Pisma nas je vezala”, koja je oduševila slušatelje. Lidija i Mladen Grdović upravo su  snimili  pjesmu „Dalmatinac i Dalmatinka“  kojom će se predstaviti na CMC festivalu 2012.  u Vodicama i po prvim reakcijama bit će to veliki ljetni hit.
DOĐITE NA OTVARANJE KONCERTNE SEZONE U SVETVINČENAT!