Hokejaši veterani sudjelovali na velikom turniru u Beogradu ( 16 ekipa)

Prošlog vikenda ekipa zagrebačkih veterana hokeja na ledu, koji sada nastupaju pod imenom ” ŠALATA STARS” sudjelovali su na velikom hokejskom turniru u Beogradu.  Nastupalo je 16 ekipa i to  iz Slovenije, Srbije, Bugarske, Slovačke, BIH, i Poljske .Budući da ih je  bilo samo sedam „sedmorica velečanstvenih“ (Šinko, Alen Franja, Zujić, Appelt, Novosel, Volarević,Rataj te golmni Mile Stojačić i Lončar)  6 je mjesto jako dobar plasman.

 
Izvješće vođe puta u Beograd predsjedništvu kluba podnio je Antonio Zujić, a koje donosimo u cijelosti.
Prva utakmica, što je ujedno bila i opening game, igramo protiv protiv Novog Sada, a što je bila i odlučujuća da li idemu u gornji ili donji dio , dobili smo  7-1 i već smo bili na konju, a i odmah smo osjetili da ćemo sa snagom biti na knap. Međutim maomčadski duh koji nas je pratio tijekom cijelog turnira dao nam je snage da pobjediom jačeg i mnogobrojnijeg protivnika.
Drugu tekmu igramo u subotu u 9 ujutro sa Kranjcima (bilo ih je 13). Poveli smo 1-0 i držali prednost do minutu prije kraja kad je nesretno pao gol. Igramo penale i pušing. Šteta, to nam je bila i najbolja utakmica, taktički ko Inter, Bibi je postavio taktiku, disciplina 100%. Svi su nam čestitali, a neki još i sada upućuju čestitke.
Treću tekmu igramo tri sata kasnije i pobjeđujemo, snage je sve manje,ali „sedmorica veličanstvenih „ se neda, pobjeđujemo 7-1. Poslje tekme otišli smo na Marakanu na Zvezdu, Robi nas je počastio  sa Vipom.
Navečer prigodno druženje na splavu Goga, ali zbog važne utakmice u nedjelju, prema prethodnoj odluci kapetana momčadi Alena F. oko 22, sata  svi se upućujemo u hotel na spavanje.
Ujutro lagani futing i istezanje, lagani objed i upućujemo se u halu Pionir, po mojoj skromnoj procjeni bilo je oko 12-13 tisuća gledatelja. Igramo protiv uvijek neugodnog protivnika iz Subotice. Subotica u najjačem sastavu i to još sa 15 igrača. Na početku susreta napadi su se redaju sa obje strane jedan za drugim, igralo se run&gun, ali pak nije htio da uđe u mrežu. Subotica, na čelu sa Ladockim u 10 minuti vodi 3-0. Međutim, Jovo Ratej sa dva projektila smanjuje na 2-3. Minutu prije kraja, ona spodoba Zujić promašuje prazan gol i u nastavku akcije Subotica zabija za 4-2 i sa tim rezulatatom se odlazi na odmor. U nastavuku susreta „sedmorka“ je pokušala brzim kontrama iznenaditi protivnika, međutim za to više nije bilo snage, odnosno „velika sedmorka“ se raspala što od umora a što od cuge  u pramaparčad. Utakmica završava rezultatom 2-9 za Suboticu.Još bi izdvojio naše hrabre golmane, koji su tijeko cijelog turnira na svojim plećima nosili momčad i bili 8, a ponekad i 9 igrač.Na kraju smo doživili ovacije mnogobrojnih navijača, proglašeni smo za najhrabriju momčad i osvojili prestižni trofej za Hrabro srce.
Eto, to je bilo to u par riječi. Mogu samo poručiti  svima vama što niste bili da može da vam bude krivo. Ili se možda varam……