Nina Romić predstavila album „Ptice“ u emisiji Turki party!

 
Dvije godine nakon objavljivanja debitantskog albuma „Daljine“ (koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine), Nina Romić, talentirana kantautorica predstavila je  svoje novo glazbeno djelo, CD pod nazivom „Ptice“. U emisiji Turki party Nina je otkrila    slušateljima da je  tražila posebne uvjete za snimanje novih pjesma kako bi dobila željenu atmosferu i ugođaj na albumu, kako nastaju njezine pjesme; zatim o idealnom odnosu između žene i muškarca, sevdahu, o radu s djecom u vrtiću; koja joj je od svjetski poznatih kantautorica glazbeno najbliša te koliko su joj važni komentari publike i kritike.
 

Vokal koji razornom emotivnošću pjeva o prekinutim vezama, nerazumijevanju i šutnji predstavlja devet novih pjesama nastalih uz pomoć suradnika koji su se sjajno uklopili u njen senzibilitet, njen karakter, predanost glazbi.
Damjan Čakmak (električna gitara) bio je i ostao Ninin suradnik, a uz njega još tri mladića obilježila su novo poglavlje u diskografskom životu: Frederic Lange na klavijaturama i harmonici, Igor Bušljeta na bubnjevima i Miloš Drobnjaković koji je svirao bass, djembe, hurdy-gurdy. Njih petero snimili su sve kompozicije s albuma, a pritom su u pola godine (od srpnja 2011. do siječnja ove godine) prošli kroz četiri tonska studija: kod Tome Sombolca snimane su gitare, harmonike i klavijature, kod Luke Čabe – bubnjevi, u  Svemiru – harmonike i kod Miloša Drobnjakovića vokali, djembe, bass i hurdy-gurdy. Igor i Miloš gostujući su glazbenici na ovom CD-u jer na nastupima, umjesto Igora, za bubnjevima sjedi Petar Cvahte.