Alen Liverić utjelovio modernog kauboja izgubljenog u problemima modernog doba


Nakon nedavne audio premijere singla “Fućkam/The Whistler”, pulska skupina The Chweger predstavlja videospot za istoimenu pjesmu koji možete premijerno pogledati večeras u 20 sati  na portalima Jutarnji.hr i Muzika.hr!
Glavni lik, koji utjelovljuje ideju modernog kauboja je poznati hrvatski glumac Alen Liverić, inače dugogodišnji prijatelj članova sastava The Chweger. Videospot je snimljen na različitim zagrebačkim lokacijama (MSU, podzemnoj garaži…), a režiju potpisuje poznati hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo, dok je montažerka Anita Jovanov.

“Čim sam čuo Whistlera pala mi je na pamet priča o nekom urbanom kauboju izgubljenom u problemima modernog doba, a upravo je Alen Liverić izvrsno interpretirao takvog lika. Pjesma je odlična, s fantastičnim fućkom legendarnog Whistlera iz Leoneovih filmova, te sam ju jednostavno morao raditi”, dodaje poznati redatelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo.Zanimljiva slučajnost je da je Alessandroni gostovao i na prošle godine objavljenom albumu “Rome” čiji su tvorci Danger Mouse (Gorillaz, Gnarls Barkley, The Black Keys, U2) i Daniele Luppi (glazba za filmove i serije, primjerice “Seks i grad”), i to pored uglednih imena kao što su Jack White i Norah Jones.Novi singl “Fućkam/The Whistler” nasljeđuje prvi singl “Mon Garcon”, a oba najavljuju njihov novi, drugi studijski album “Mir” koji izlazi na jesen u izdanju Aquarius Recordsa.