MARIO SERTIĆ ODLAZI U FRANCAIS VOLANTS PARIS


Mario Sertić branič KHL Medveščaka   u slijedećoj sezoni nastupat će za  Francais Volants Parisa, francuskog kluba koji igra u Diviziji 2 (treća francuska liga). Ovaj Zagrepčanin potpisao je jednogodišnji ugovor, a u grad zaljubljenih seli se u kolovozu kada mu počinju pripreme.”Sretan sam što je konačno sve gotovo. Sada sam tek osjetio na svojoj koži kako je igračima Medveščaka, odnosno profesionalnim igračima, kada pregovaraju s klubovima i čekaju što će na kraju iz svega toga ispasti” kazao je Mario.

Sertić je prošle sezone trenirao s EBEL momčadi što mu je puno pomoglo u njegovom hokejaškom razvitku.U nastavku razgovora Mario je rekao i slijedeće:
– Trenirajući s dečkima iz EBEL-a svidio mi se život profesionalnog hokejaša, a kako sam uvijek imao želju igrati u inozemstvu, rekao sam sam sebi da je ovo pravo vrijeme da to i ostvarim. . Kao junior sam igrao u Slovačkoj i Češkoj pa ne osjećam strah od odlaska u strani klub iako je ovo puno ozbiljnija liga, nego što su bile juniorske i znam da ću se morati puno više truditi. Klub mi se sviđa i veselim se početku priprema, kao i tome što ću konačno vidjeti Pariz, ali i naučiti francuski jezik.