«Priča o oblaku» Male scene u Egiptu

 

Kazalište Mala scena odlazi od 31. svibnja do 10. lipnja na MARHABA! međunarodni festival u Mokkatam, Egipat, gdje će igrati svoju predstavu «Priča o oblaku» na engleskom jeziku. Ovo je već treće gostovanje Male scene u Egiptu, a drugo s «Pričom o oblaku» gdje je prošle godine ova predstava za bebe od 1,5 do 5 godina sudjelovala na Hakawy međunarodnom festivalu u Kairu. «Padobranci» su se predstavili egipatskoj publici 2009. godine.

Na MARHABA! festivalu osim Male scene gostovat će kazališta iz Irske, Austrije,Rumunjske i Italije.«Priča o oblaku», Roberta Frabettia i Ivice Šimića, prva je u nizu predstava za bebe koje Mala scena producira od 2002. godine i jedino je kazalište u Hrvatskoj koje sustavno njeguje repertoar za ovaj uzrast.Scenografiju za «Priču o oblaku» osmislili su akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor, a ista je predstavljena i na Zagrebačkom salonu. Na ASSITEJ-evom festivalu u Čakovcu Ivica Šimić nagrađen je za najboljeg glumca, a predstava je dobila
nagradu za najbolju predstavu u cjelini 2003. godine.Do danas «Priča o oblaku» odigrana je gotovo 500 puta na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim igranja predstava, Mala scena će u Egiptu održat i nekoliko radionica i seminara o kazalištu za male bebe.