Ljuti ste! Izrazite to prihvatljivo

Svi se ponekad iznerviramo. To je životna stvarnost. Mi smo emotivna bića. Želimo vikati i izbaciti frustraciju na one za koje mislimo da to zaslužuju.Ljuti ste! Izrazite to prihvatljivo.No bijes je destruktivna emocija i morate ju naučiti kontrolirati. Pa kako se nositi sa situacijama koje bi vam uobičajeno digle živce? Donosimo nekoliko savjeta.

Budite ljubazni i puni poštovanja

Nitko ne voli da ga se maltretira. No kada ste ljuti lako je puknuti i razgovatati tonom koji je jednostavno neprofesionalan. No u poslovanju nije uvijek presudno kako nešto kažete već što kažete. Na primjer, ako netko propusti rok i vi morate riješiti problem, odlučan ali ljubazan ton je jednako učinkovit kao i psovke. Uvijek budite puni poštovanja i ljubazni. I tako možete biti odlučni.

Ne donosite odluke ljutiti

Kada ste bijesni vaša prosudba je zamagljena, ne razmišljate jasno. Ne popustite emocijama i razmislite prije nego što poduzmete nepromišljene korake. Uzmite si vremena da se smirite i hladno procjenite situaciju. Tada donesite odluke.

Budite upoznati sa svim činjenicma prije no što djelujete

Često čujete samo jednu stranu priče i stvorite mišljenje o nečemu na temelju toga. To je vrlo opasna navika budući da uvijek postoje dvije strane svake priče. Upoznajte se s obje strane prije nego što donesete odluku. Odluka koja je donesena na temelju samo 50% činjenica ima samo 50% šanse da bude ispravna.

Ne psujte

Psovke umanjuju kvalitetu svake diskusije i mijenja ton rasprave na loš način. Osim ako ste stand-up komičar trebali biste izbjegavati psovanje na radnom mjestu pod svaku cijenu.

izvor: www.moj-posao.net