HORSE FEATHERS U MOČVARI

 

Nakon što je 2010. godine koncertom u KSET-u oduševo hrvatsku publiku svojom izuzetnom, duboko emotivnom i melankoličnom glazbom, portlandski art folk bend Horse Feathers ponovo dolazi u Zagreb, gdje će u Močvari predstaviti svoj novi album “Cynic’s New Year”, koji je izvrsno prihvaćen od strane publike i glazbenih kritičara.
Horse Feathers, predvođeni Justinom Ringleom, su bend čija se glazba može opisati spojem indie folka, apalaškog bluegrassa i alternativnog countrya, a najčešće se uspoređuju s imenima kao što su Bonnie “Prince” Billy, Iron & Wine, Fleet Foxes, Great Lake Swimmers, Hem, Bon Iver, Andrew Bird te Richard Bruckner.

Za vrijeme odrastanja u američkoj saveznoj državi Idaho, Jason Ringle svirao je u mnogim indie rock bendovima, a nakon preseljenja u Portland počinje nastupati pod nazivom Horse Feathers. Ubrzo nakon toga upoznaje multiinstrumentalistu i producenta Petera Brodericka, člana indie folk i country rock bendova kao što su Norfolk & Western, Loch Lomond, Efterklang i turnejskog instrumentalistu Laure Gibson. Njih dvojica provode veći dio 2005. godine pišući pjesme i usavršavajući nastupe uživo po mnogim klubovima u Portlandu, a Horse Feathers tada prerasta iz solo u duo projekt.Treći album “Thistled Spring” izdan 2010. godine za label Kill Rock Stars, obilježen je odlaskom Petera Brodericka iz benda te dolaskom multiinstrumentaliste Sama Coopera, violiniste Nathana Crocketta te čelistice Catherine Odell.Zbog želje da publici svoju glazbu dočaraju na najbolji mogući način, koncert u Močvari će biti sjedeći, a broj ulaznica ograničen je na broj od ukupno 250