Što su rekli o Arturu Sandovalu na presici

 

Lik i djelo legendarnog jazz glazbenika Artura Sandovala, koji će 5. ožujka nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog,  na press su konferenciji (u Lisinskom) predstavili ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević, jazz novinar i pisac Davor Hrvoj te glazbenik Hrvoje Rupčić.”Teško je vjerovati da netko može svirati na takvoj fascinantnoj tehničkoj razini, rasponom u visinama, takvim intenzitetom, s takvom strasti i ljubavi”, kazao je Hrvoj o legendarnom jazz trubaču Sandovalu, dobitniku 8 Grammyja, te dodao da je ovaj glazbenik iznimno cijenjen i kao klasičar, a svirao je s mnogim uglednim orkestrima klasične glazbe.Sandoval je utemeljio sastav Irakere, jednu od najpoznatijih kubanskih skupina, a po mišljenju Rupčića i najbolju ikada, koju je kao glazbenik sastava Cubismo pomno slušao.”Imao sam priliku slušati Sandovala u Ljubljani, na Križankama, i ljudi mogu očekivati dobru dozu jazza, ali i kubanskih ritmova”, kazao je Rupčić te najavio after party uz Cubismo u predvorju Lisinskog. Dizzy Gillespie, Stan Getz, Herbie Hancock…ali i Alicia Keys i Justin Timberlake, samo su neka od poznatih imena s kojima je Sandoval surađivao.

Dražen Siriščević naglasio je da je koncert Artura Sandovala najbolja najava jubilarne koncertne sezone, s obzirom da Lisinski slavi 40 godina postojanja i pozvao ljude da dođu na ovaj vrhunski koncert.
Uz svoj prateći ansambl, Sandoval će izvoditi repertoar sa svojega posljednjeg Grammyjem nagrađenog albuma Dear Diz (Every Day I Think Of You), posvećenog legendi jazza Dizzyju Gillespieju.Mnogo je izvođača koji govore o tome kako im je glazba nekog izvođača spasila život. No kada trubač Arturo Sandoval to kaže za Dizzyja Gillespieja – doista je tako. „Samu bit albuma Dear Diz čini bebop groove koji je Gillespie istraživao i usavršavao cijeloga života. Kad je riječ o bebopu, nema sredine – ili ga znaš ili ga ne znaš. Ako želiš biti bebop izvođač, treba biti vraški dobar muzičar, inovator i kreator, a Dizzy je sve to bio. Doista svakog dana mislim na njega.“  (Arturo Sandoval)Važno je napomenuti i da je Arturo Sandoval posljednji put u Zagrebu nastupio 1987. na Jazz Fairu u klubu Kulušić!Lisinski after party: Cubismo