LJETNO KINO big band & VLADA DIVLJAN


Jednom davno, krajem 1980. godine na omladinskom festivalu, upoznali su se Vlada Divljan i Max Juričić.
Iako to tada nisu znali, počeo je period koji se kasnije prozvao ”novi val”, a bendovi u kojima su svirali, ”Idoli” i ”Film” obilježili su to vrijeme. Nakon ”Idola” Vlada je nastavio samostalnu karijeru, snimio nekoliko albuma, komponirao filmsku glazbu i promijenio nekoliko kontinenata. Za to vrijeme, nakon ”Azre” i ”Filma”,  Max je okupio ”Le Cinema”, ”Vještice”, ”Šo!mazgoon”, ”Gego i Picigin band” i na kraju ”Ljetno kino”, bendove s kojima je pokrenuo neke druge valove.30 godina kasnije, kao ”LJETNO KINO big band & VLADA DIVLJAN” okruženi starim suradnicima i nekim novim mladićima, ponovo su na istoj pozornici i za ljeto 2012. objavljuju singl s pjesmama ”NAJLEPŠA” i ”VODIM TE NA MORE”!

Skrećemo Vam pažnju da je za potrebe izvedbe/snimanja novih pjesama oformljen LJETNO KINO big band. Osnovna postava LJETNOG KINA su:
ukulele (MLADEN MAX JURIČIĆ), klarinet  (VLADE prof. MATULIĆ), standup drum (FILIP BUKI PETKOVIĆ). Njihovo troglasno pjevanje daje originalni zvuk cover-bandu ”Ljetno kino”, koji se spojio na otoku Braču u ljeto 2009.godine. Proširenu postavu ”big band” uz trio čine harmonika (Kuzma), cello (Stane), bas (Barracuda), mix&beatbox (Surka), video&percussion (Gonzo).
 Video spot za pjesmu “Najlepša” možete pogledati u emisiji Ružiona, u utorak 12.6. od 00:10 na HTV2!
Od srijede ćete video spot za “Najlepšu” moći gledati i na Youtubeu!
I za kraj, koncertno su aktivni cijelo ljeto diljem obalnog pojasa što znači – naslušat ćete ih se.
Zašto “Najlepša” i “Vodim te na more” ne bi postale uvod u Vaše nezaboravno ljeto!