Peri Kozomari dodijeljena je nagrada HDS ZAMP-a na splitskom susretu autora i predstavnika HDS ZAMP-a

kozomara

Predstavnici odjela Članstva i Odnosa s javnošću HDS ZAMP-a sastali su se u Splitu 6. srpnja s autorima, redovnim i pridruženim članovima HDS-a iz dalmatinske regije. Na susretu s oko 30 glazbenika predstavili su im poslovne rezultate službe ZAMP i godišnje izvješće za 2012. godinu.U ležernoj ali i radnoj atmosferi „Razgovora s autorima“ predstavnici stručne službe za ostvarivanje prava autora odgovarali su na pitanja te saslušali prijedloge i želje članova. Tijekom razgovora je predstavljena i obnovljena web stranica www.zamp.hr , namijenjena najprije autorima ali i svima koji glazbu koriste, vole ili jednostavno žele naučiti nešto o zaštiti autorskih glazbenih prava. Članovi društva su pozvani i na komunikaciju putem društvenih mreža (Facebook, Twitter) koje HDS ZAMP odnedavno vodi i koje bilježe dobar odaziv.

Neizravan povod za susret bilo je 53. izdanje Splitskog festivala na kojemu su se okupili brojni autori iz Dalmacije kako bi predstavili nove skladbe. Tijekom finalne večeri festivala dodijeljena je i nagrada HDS ZAMP-a za najčešće emitiranu skladbu s prošlog izdanja festivala, skladatelju Peri Kozomari za pjesmu „Lumin“ u izvedbi klape Rišpet.
„Iskreno se radujem nagradi HDS-a koju sam dobio za skladbu “Lumin” izvođenu na Splitskom festivalu 2012. godine, a u izvođenju moje klape “Rišpet” iz Splita. Ova nagrada mi je zasigurno poticaj , jer dobiti nagradu za najizvođeniju skladbu od strane HDS-a doista je uvijek motivirajuće“, rekao je Kozomara komentirajući nagradu.