Novi CD FRANKA KRAJCARA & INDIVIA – “Rožice”

Franko_Krajcar_Indivia_Rozi

Franko Krajcar nakon albuma “Pensieri” iz 2008. godine i albuma “Indivia” 2010. godine, predstavlja novi studijski album “Rožice”. Krajcar, skladatelj i multinstrumentalist koji je surađivao s brojnim glazbenicima etno scene u Hrvatskoj, te world music scene širom svijeta, dobitnik je nekoliko nagrada Status, a tu je nagradu dobio i ove godine u kategoriji tradicijskih instrumenata. Rođeni Puljanin, glazbom se bavi više od 20 godina, živio je i svirao u Švicarskoj te surađivao s glazbenicima u Italiji, Austriji, Njemačkoj…
Novi album “Rožice” donosi ono po čemu je Krajcar već postao prepoznatljivo ime: specifičan spoj istarske tradicionalne glazbe i suvremenih aranžmana. Krajcaru je želja da s grupom Indivia, s kojom je i nastao album “Rožice”, i dalje uživa u etno-ambijentalom izričaju i putem glazbe prenosi ljepote Istre i istarske ljestvice koja je posebna sama po sebi, a u spoju sa modernom produkcijom dobiva jednu drugačiju dimenziju.

“Jasnoćom melodijskih gibanja koje se provlače kroz glazbene teme vokalno-instrumentalnih oblika, uz bogate harmonijske promjene te uz uporabu netemperiranih istarskih instrumenata roženica, miha i svirala, Franko Krajcar/Inidvia potvrđuju da je glazba bila oduvijek dio ljudi na ovim prostorima. Njihove skladbe čine paletu glazbeno-zvukovnih boja za kojim s radošću posežemo i primamo ‘Rožice’ u srca…”, napisao je glazbeni urednik Radio Pule Ludvik Slana u povodu objave novog Krajcarovog albuma.
Glazbeni producent albuma je Denis Budim, dizajn omota potpisuju Aleksej Orel i Oskar Pigac, a osim Franka Krajcara album su stvarali Mauro Giorgi (prateći vokal, gitare, mandolina, programiranje), Zoran Milan (bubanj), Mladen Parezanović (bas), Irena Giorgi (vokal), Tatiana Giorgi (vokal), Dean Kolić (klavijature), Kristian Terzić (klavijature), Tonči Horvat (vokal, gitare, programiranje).