Tko je djevojka Lovely Quinces koja je prema izboru hrvatskih glazbenih kritičara napravila najbolje prošlogodišnje izdanje

U posljednjih par godina na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavio se priličan broj mladih imena koja djeluju u tzv. kantautorsko-akustičnom žanru, a pokazuju određenu autorsku inovativnost i svježinu. Zanimljiva je i činjenica kako je ovaj žanr dokazao da u nas srećom, ne nedostaje kvalitetnih autorica i izvođačica koje bi s vremenom te uz malo povoljnih okolnosti, mogle naslijediti već etablirane pjevačke dive iz zlatnog doba hrvatske glazbe. Jedno od tih imena je i mlada Splićanka Dunja Ercegović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Lovely Quinces.

Dunja je prve pjesme objavila krajem 2012. putem YouTubea te na svoje iznenađenje, naišla na iznimno pozitivan odjek. Posebice se istakla skladba ˝Wrong House˝ objavljena u veljači 2013, nakon čega su uslijedili mnogi koncerti. U rujnu prošle godine objavljuje svoj prvi EP naziva ˝No Room for Us˝ koji je također pokupio pohvale hrvatskih kritičara i medija. Dunja je osim na domaćem terenu nastupala i u inozemstvu te se može pohvaliti svirkama u Beču, Calgariju, Chicagu, New Yorku, Torontu, a uskoro joj slijedi i nastup u Austinu u Texasu, na priznatom SXSW festivalu.