Crowbar u Močvari 17.6.

Crowbar

Da 13 nije uvijek nesretan broj, sigurno će se složiti mnogobrojni obožavatelji kultnog benda Crowbar. Naime, upravo je toliko godina prošlo od njihovog prvog i, za sad, jedinog nastupa u Hrvatskoj. Ali udružene snage Metalsound-a i Močvare pobrinule su se da višegodišnja nastojanja konačno urode plodom i da se ovi bogovi teških riffova ponovo ukažu pred domaćom publikom. Teško je pronaći dovoljno epiteta da se opiše uloga i status ovog iznimnog benda u povijesti underground glazbe. Njihov spor, dubok, težak i turoban glazbeni izričaj smatra se jednim od vrhunaca iznimno kvalitetne i, za ekstremnu glazbu, bitne scene u New Orleansu te je postao inspiracija za mnogobrojne bendove širom svijeta zasnovane na njihovom zvuku.

Osnivač i glavna figura benda – Kirk Windstein do nedavno je bio i član slavnih Down, ali se odlučio u potpunosti posvetiti svom matičnom bendu kako bi se mogao fokusirati na ono što slijedi. A slijedi im zasigurno sjajna budućnost jer Crowbar upravo ove godine slave čak 25 godina postojanja, a tik pred zagrebački nastup izlazi im i novi album “Symmetry in Black”.
Nesumnjivo će ovaj dugoočekivani ponovni nastup Crowbar izazvati veliki interes svih ljubitelja sludge / doom / stoner metala i kao takav predstavljati jedan od najznačajnijih žestokih koncerata godine. Imena ostalih izvođača koji će nastupiti objavit ćemo uskoro.
Koncert je u utorak 17.06.2014
Karte u pretprodaji: 100 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 120 KN.
Ulaznice su  u pretprodaji  od 28.3. i potražite ih na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Maldoror, Lopašićeva 3
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2