POBJEDNICI AKCIJE STOP MALTRETIRANJU OTVORILI AIF

 

Prvu  utakmicu  u Areni Zagreb između Medveščaka i Olimpije uveličali su i pobjednici akcije ”Glazbom reci stop maltretiranju” zagrebački školarci iz O. Š. Žitnjak i Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna.Oni su zajedničkim snagama, nakon svega nekoliko sati pripreme, odsvirali i otpjevali Medveščakovu himnu ”Zig Zag Medveščak”.
Akciju ”Glazbom reci stop maltretiranju” pokrenula je Antena Zagreb 2010. godine nakon presude napadačima na Luku Ritza i digla svoj glas protiv maltretiranja i nasilja u školama.

Plan je bio zaokupiti profesore u školama i učenike da zajedno sviraju, obrade pjesme iz najboljeg glazbenog miksa te da na taj način kažu stop maltretiranju i da pokažu ostalima kako ima puno vrednijih stvari na koje se može potrošiti vrijeme, a ne se tući na školskim hodnicima i rugati se drugima!Tu akciju  svake godine   podržavaju poznate osobe, pjevači, glumci, sportaši… Od samog početka  su tu i igrači Medveščaka, ali i klub općenito koji je ujedno i sportski partneri Unicefa te promovira život bez nasilja.