100 godina nakon atentata ZOSTER opjevao “Gavrila”

zoster

Ususret  100-toj godišnjici atentata na Franju Ferdinanda, bosanskohercegovački reggae sastav  Zoster objavljuje prigodan video spot za pjesmu “Gavrilo”.Prvi je to  singl s novog četvrtog  albuma “Srce uzavrelo”.
Glazbu i tekst za ‘Gavrila’, kao i za sve pjesme na novom albumu, napisao je frontmen Zostera, Mario Knezović, dok su aranžman radili svi članovi Zostera, kojeg danas čine Mario Knezović (vokal), Atilla Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature i harmonika), Nikola Galić (bas) i Goran Rebac (bubnjevi).Scenarij, montažu, režiju, animaciju i dizajn spota potpisuje basist Nikola Galić, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.

Grupa Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića iz potrebe da se nešto kaže. Ubrzo im se pridružuju bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, te njih četvero čine okosnicu grupe. ‘Zmajevi’ i ‘Flomasteri’ samo su neka od imena koje su mijenjali sa svakim nastupom. Naziv ‘Zoster’ dolazi od herpesa zoster , virusa koji živi u ljudskom tijelu, uzrokovan padom imuniteta. Upravo od tud bend dobiva ideju svog imena, a kao svojevrsna posljedica pada imuniteta društva i potreba da se nešto kaže i učini.Album Srce uzavrelo, koji će publici krajem godine donijeti ukupno deset novih pjesama, snimili su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a album je producirao Edin Zubčević. Izlazak albuma najavljen je za jesen.’Gavrilo’ je dobio i svoj video spot kojeg možete pogledati na linku:  https://www.youtube.com/watch?v=qWwxA8HzjVc