GRETTA & GEBY DO VRHA S MALENOM

greta
 

„Ovo nije neka skrivena kamera, skriveni radio!?! Stvarno za ne vjerovati. Nama je super da smo uopće na listi, a kamoli broj jedan…Jedva čekam nazvati dečke iz benda. Fantastično, super. Ne mogu vjerovati, broj 1, o bože!”, tako je gitarist Grette Hrvoje Medanić reagirao kad ga je nazvao urednik Hrvatske top liste (HR 2 nacionalna top lista)* Zlatko Turkalj Turki i kazao mu da je njihova “Malena”, koju izvode u duetu s Geby, dospjela na prvo mjesto. Genijalna vijest za bend koji iza sebe ima tri studijska albuma, brdo koncerata, 14 spotova te brojne nagrade, ali do ‘Malene’ nikada nisu snimili duet. Martinu Geber – Geby, pjevačicu grupe Vikend-revolucija uočili su kada je sa svojim matičnim bendom nastupala kao gost na jednom od ovogodišnjih HGF događanja i odmah ju odlučili angažirati za duet.

Osim prvim mjestom na Hrvatskoj top listi, bend se može se pohvaliti i visokim 5. mjestom na HR TOP 40 – Službenoj nacionalnoj listi Instituta hrvatske glazbe. Pred Grettom je radno ljeto, za svega tjedan dana, 4. srpnja nastupaju na pROCKurativama, večeri u sklopu 54. Splitskog festivala koja donosi obrade starih pjesama u rock verziji. Grettaši su odlučili obraditi pjesmu “Kud plovi ovaj brod”, koju je Radojka Šverko otpjevala na Festivalu davne 1970. Nakon nastupa na Splitskom festivalu, Gretta će dva dana kasnije, 6. srpnja također nastupiti na splitskoj rivi, u sklopu Revija Urbane KulturE, a 16.7. očekuje ih nastup na festivalu Foodbalerka na zagrebačkom Strossu.
* HR Hrvatska TOP LISTA emitira se četvrtkom od 14.00 do 16.00 sati i slušateljima predstavlja 10 najpopularnijih pjesama aktualne domaće produkcije. Emisiju zajedno realiziraju svi centri Hrvatskog radija: HR Split, HR Dubrovnik, HR Pula, HR Rijeka, HR Knin, HR Osijek, HR Zadar, HR PRVI PROGRAM Zagreb.

LINK NA HRVATSKU TOP LISTU