GENERAL WOO NAKON KRITIKE OSVOJIO I PUBLIKU NJEGOV “PAD SISTEMA” NA PRVOM MJESTU SLUŽBENE TOP LISTE PRODANIH ALBUMA

general1

 
Mjesec dana po objavi novog albuma Generala Wooa “Pad sistema” dočekala nas je iznimno lijepa vijest! Na ovotjednoj, 29. top listi prodaje “Top Of The Shops” album je zauzeo čelnu poziciji. U nastavku donosimo i pogled na album iz pera eminentnih hrvatskih kritičara.

Kako od nemogućeg napraviti moguće? Pitajte Generala Wooa.
Ego Generala Wooa velik je kao neboder i on je zauzeo pozu nekog modernog Noe ili Mojsija, ali je to i opravdao. Možda ovaj sistem samo što nije pao, ali njegov sistem je posložen kao švicarski sat.
Za slikoviti kraj ove recenzije trebalo bi se osloniti na onu beskorisnu reklamu jedne hrvatske banke koja nudi neki šatro-trezor za spremanje koještarija za generaciju koja će ga otvoriti za sto godina. Bilo bi najbolje da pospreme „Pad sistema“ Generala Wooa pa da oni iz budućnosti dobiju pravu i nefriziranu povijesnu sliku današnje Hrvatske. Više od toga neće trebati ozbiljnim povjesničarima, sociolozima, a bogami i arheolozima.

Ravno do dna, autor Zoran Stajčić, ocjena 10/10

To je vrhunska poezija o dnu kace koju bi pod hitno trebalo predavati u školama, kako bi klinci na vrijeme shvatili što ih čeka u životu o kojem im reklame i ekrani prodaju bajke.

Jutarnji list, autor Aleksandar Dragaš, ocjena 4/5

Do utorka, 17. lipnja 2014. godine upravo je Verbalni delikt držao primat kao vrhunac Generalovog autorskog rada, no s Padom sistema Woo ne samo da je ponovio uspjeh već se definitivno etablirao kao doajen hrvatskog repa.
Svakako smatram da za dvadesetak godina postojanja na hrvatskoj hip-hop sceni Srđan Ćuk aka. General Woo nije mogao zabilježiti bolji zgoditak od dvostrukog albuma Pad sistema. Ja ću, za tih dvadeset godina mahom kvalitetnog hip-hopa napisati samo: Salut!

SoundGuardian, autor Goran Božić, ocjena 8/10

Početkom godine posjetio sam Wooa u studiu i imao prilike čuti neke od pjesama koje će se naći na Pad Sistema albumu. Već tada mi je bilo jasno kako nas očekuje nešto veliko , možda čak i veće od legendarnog “verbalnog delikta”

Rolling Stone magazin, autor Vedran Harča, ocjena Klasik