LIBAR na “Lađama” donosi novi zvuk na Šibensku šansonu

libar

Za grupu Libar, Šibenska šansona postala je mjesto na koje se vraćaju iznova svake godine, a svakoj njihovoj pjesmi upravo taj festival daje vjetar u leđa. Od velikog uspjeha s autorskom pjesmom „Dite“ kojom su debitiralli na festivalu, prošle su pune četiri godine. Prošle su godine otkrili kako osvojiti „Vrh“, a ove godine dolaze u nešto promijenjenom sastavu s nešto drugačijim zvukom. U 17. po redu Večeri dalmatinske šansone, uplovit će još jednim novim singlom. Nastupit će u sklopu „Večeri novih skladbi“, 23. kolovoza i prvi puta uživo predstaviti pjesmu pod nazivom „Lađe“. Lađe“ su ujedno označile početak suradnje s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem, čime Libar mijenja svoj dosadašnji pristup pjevanju. Uvedene dionice na klavijaturi novog člana „posade“, klavijaturista Elvisa Sršena i gitarista Tončija Radića (ex Urban&4), Libru daju jedan novi zvuk!

Da Libar kreće u jednom potpuno novom, kreativnom pravcu pokazala je i pjesma „Tuđe Oči“, kojom su se, u suradnji s grupom Šejn, pokazali na ovogodišnjem Splitskom festivalu i osvojili treću nagradu žirija. Obje pjesme naći će se na novom albumu na kojem trenutno rade.„Ljeto je bilo radno, a pripremamo se za još radniju jesen“, kažu dečki i najavljuju svoj nastup na  Rockoff – u, 23. listopada u Malom pogonu Tvornice kulture.
„Bilo nas je svugdje; nastupali smo na svečanom otvorenju manifestacije „Ljeto u gradu Zrinskih“, na festivalu „Vanka regule“ u Sutivanu, na festivalu „Autori čine Split lipšim“ na splitskoj Pjaci, gdje smo predstavili i naše nove članove – gitarista Tončija Radića i klavijaturista Elvisa Sršena…svaki dan nešto i tako do kraja kolovoza! Radimo na novom albumu i pripremamo se za nastup na Rockoff-u u jesen, kada ćemo izvesti još jedan novi singl pod nazivom „Odrasli“.