O NOVOM ALBUMU FOO FIGHTERSA koji izlazi 10. studenog

sonic

 Sonic Highways  dijeli ime s istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dave Grohl osobno, a koja predstavlja ljubavnu posvetu povijesti američke glazbe. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali su i napisali po jednu pjesmu u svakom od gore spomenutih osam gradova.
“Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli kao i ljudi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”—  kaže Dave Grohl  koji vjeruje da okruženje u kojem se snima i piše utječe i na rezultat glazbe koja se stvara.

 

Na linku http://bit.ly/sonic-highways obožavatelji mogu naručiti novi album Sonic Highways  i to na CD-u i na 180 gramskom vinilu. Vinil dolazi u paketu s  devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington. http://bit.ly/sonic-highways  ujedno će biti jedino mjesto gdje će obožavatelji grupe Foo Fighters moći naručiti jednu ili više naslovnih strana albuma po sistemu “Skupi ih sve!”. Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na tom linku. Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga  Butch Vig i Foo Fighters.
Na albumu ima osam pjesama:
1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River