Miris mora, neke neispričane priče i akustika iz ormara na drugoj Začaranoj Močvari ove sezone

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, a program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.Druga Začarana Močvara ove sezone donosi vam miris mora, neke neispričane priče i akustiku iz ormara. Krenimo redom..Ime vam možda ne govori puno, no ako ste više od jednom u životu prošli zagrebačkom špicom, šanse da niste čuli ovaj pamtljivi vokal su gotovo nikakve. 28-ogodišnji Kristian Štrbac, umjetničkim imenom Chris Ian, živi glazbu punim plućima. Jedan je od osnivača i vokal alternativnih rock skupina Killed A Fox i Malady Lane koje iza sebe imaju mnoštvo nastupa i dva albuma (Fluorescence i Spring of Sloth & Haze). Oba banda također su članovi popularnog zagrebačkog kolektiva House of Pablo. Ljude s kojima je oformio sastave upoznao je preko, kako sam kaže, najboljeg posla na svijetu.
Naime, Chris već desetak godina zarađuje za život svirajući slučajnim prolaznicima na Cvjetnom trgu i okolici a repertoar se prostire od Led Zeppelina, The Doorsa, Depeche Modea preko Nirvane, Alice in Chains, Soundgardena i Jeff Buckleya pa do Incubusa i mnogih drugih te naravno i vlastitih solo stvari.

NLV (NIKOL, LUKA & VEDRAN) (Pula)
Web: Facebook, Bandcamp

Sredinom 2013. godine započinje njihova suradnja. U 2014. godinu ulaze s početnim koracima snimanja svog prvog EP-a u suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola) kao producentom, te ga objavljuju 21.4.2014. pod nazivom “…and who are you?” kao odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda “Nikol, Luka i Vedran” koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. S objavljenim EP-jem osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma. Pjesme koje izvode lako ćete zapamtiti jer ih karakterizira minimalizam dviju gitara i specifičan vokal Nikol Čačić koji kao da je ispao iz skoro zaboravljenog doba vječne sreće i djece cvijeća.

U POL’ 9 KOD SABE (Zagreb)
Web: Facebook, Bandcamp

Šesteročlani bend osnovan prije pet godina u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove bivše basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda. Duhovite i melodiozne songove, žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta, pišu “kormilarka” benda – klavijaturistica Ana i pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima su: Goran (gitara i ukulele), Nataša (bas), Zrinka (bubnjevi) i Dragana (saxofon i akustična gitara). Bend koji od svojih prvih dana ima epitet queer aktivističkog, spoj je različitih manjinskih pozicija i kao takav odlučio je načeti neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče. Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije. Na ovoj svirci imat će i posebnu gošću na oboi, mladu oboisticu Tihanu Glavinović i svirat će pjesme s netom izašlog albuma naziva “Prihvaćam sve”.