Ivan Zak zaključava prvi lokot s riječima “Bolja od najbolje”

most

 

 

Most Ljube Kraljević spaja povijesnu jezgru grada Jaske s njezinom glavnom prometnicom, a prema legendi nosi ime nikad prežaljene ljubavi grofa Stjepana Erdödya. Mostovi su oduvijek bili simbol spajanja, a osim obala ovaj će most uskoro postati most ljubavi na kojem će zaljubljeni parovi ljubav pečatiti lokotom.
Na poziv Turističke zajednice grada Jaske, ovog će petka, 15.5. u 11 sati dobitnik priznanja „Platinasti Forte“, dodijeljenog od Hrvatskog društva skladatelja, Ivan Zak u svom rodnom Jastrebarskom na mostu Ljube Kraljević prvi zaključati spomen lokot s riječima „Bolja od najbolje“.


Neki kažu da običaj “zaključavanja dviju duša” potječe još iz drevne Kine, gdje se lokoti mogu pronaći u hramovima na svetim planinama, a stavovnici Jaske vjeruju da će ovaj most u budućnosti ispričati neku novu priču i stvoriti novu legendu.Ovom događaju prisustvovat će Ivan Zak, predstavnici TZ grada kao i brojni ljubitelji Ivanove glazbe.
„Svi koji me poznaju vrlo dobro znaju koliko sam energije, rada i ljubavi uložio u svoju glazbenu karijeru. Jaskansku publiku posebno volim i kada god bude prilike i kada me u gradu pozovu nastupit ću u Jaski s velikim zadovoljstvom.“ – ponosno je izjavio Ivan Zak.