PROSLAVA 15. ROĐENDANA METALSOUND MUSIC-a UZ INSOMNIUM U MOČVARI

insomnium
Promotersko / managerska kompanija Metalsound Music već 15 godina neumorno u Hrvatsku dovodi sjajna glazbena imena iz heavy metal svijeta, a mnogi od njih svoje premijerne domaće nastupe doživjeli su upravo u Metalsound organizaciji. Spomenimo samo šarolika imena poput Deftones, Morbid Angel, Sabaton, WASP, Anathema, The Gathering, Moonspell, Soulfly, Bolt Thrower, Kreator, Cynic i bezbrojna druga. Da proslava rođendana bude zaista odličan događaj pobrinut će se sjajni finci Insomnium u Močvari 2. listopada. Ovi briljantni melodični death metalci već se godinama svrstavaju u sam vrh glazbene scene, svaki od njhovih 6 albuma nailazi na odlične reakcije i publike i kritike, pa je takav slučaj i s posljednjim “Shadows of the Dying Sun”.
Insomnium su već svojim prethodnim nastupom u Zagrebu, u ulozi predgrupe na Dark Tranquillity koncertu, stekli mnoštvo fanova pa samo sigurni da će ovaj, prvi headlinerski koncert, naići na veliki interes svih ljubitelja njihove kombinacije divnih atmosferičnih melodija i death metal žestine.
Sa sobom dovode i pravu poslasticu – zemljake Wolfheart. Radi se o bendu finskog genijalca Tuomasa Saukkonena, poznatog po svojim bendovima poput Before the Dawn i Black Sun Aeon. Nakon što je odlučio obustaviti rad na prethodnim projektima, posvećuje se isključivo Wolfheart-u, glazbu koju stvara naziva winter metal, a kako to zvuči uživo pokazat će nam na svom premijernom nastupu kod nas.