VALENT SINKOVIĆ NOVI «SPARING PARTNER» FILIPA HRGOVIĆ

hrgovic

Monotoniju ovog tjedna prekinuo je neobičan meč koji se održavao u zagrebačkoj Dubravi u kojem je svjetski veslački prvak Valent Sinković izazvao aktualnog prvaka Europe Filipa Hrgovića.
„Čast je ući u ring sa Europskim prvakom, ali mogu vam reći što se više bližio trenutak ulaska u ring, protivnik mi je izgledao sve veći. Filip mi je u kratkom vremenu objasnio osnove i krenuli smo u borbu. U dvije runde sam uspio pogoditi čak jedan udarac, a najbolje sam se snašao u drugoj rundi kada je Filip držao ruke iza leđa. Ne znam, nepojmljivo mi je bilo da moram nekoga udariti svom snagom u glavu.“ – rekao je Valent Sinković nakon odrađenog treninga s Filipom Hrgovićem, aktualnim europskim prvakom u superteškoj kategoriji.
Prijateljstvo između Valenta Sinkovića i Hrgovića započelo je 2010. godine za vrijeme boravka u vojsci, a Valentu se sada konačno ostvarila želja da se okuša i u ringu. Za protivnika je izabrao dobrog prijatelja jer je znao da će Hrgović imati dovoljno milosti da ne pokaže sve svoje boksačko umijeće. Filip se jako dobro snašao i u ulozi trenera, objasnio je Valentu kako se mota bandaža, kako se izvode direkti, krošei, aperkati, kako se treba braniti i kako se rade kombinacije udaraca i uz malo nagovaranja Sinković je uz puno respekta ipak odradio dogovoreni boksački meč.