Zagrebački kvartet @ HGZ – Program sezone 2015/16

kvartet
Koncertom koji će se održati u utorak, 29. rujna u HGZ-u, proslavljeni Zagrebački kvartet otvara novu sezonu tradicionalnog ciklusa Zagrebačkog kvarteta u Hrvatskom glazbenom zavodu. Riječ je o šest vrhunskih koncerata našeg najpoznatijeg gudačkog kvarteta, koji već nevjerojatnih 96 godina oduševljava publiku širom svijeta. Za ovaj ciklus ansambl je priredio iznimno bogat program, sastavljen od kompozicija Wolfganga Amadeusa Mozarta, Alexandera Borodina, Jesepha Haydna, Bele Bartoka, Roberta Schumanna, Ludwiga van Beethovena… a od domaćih skladatelja tu su Adalbert Marković, Ivan Mane Jarnović i Juraj Stahuljak. Ne propustite pretplatu za 6 koncerata Zagrebačkog kvarteta @ HGZ, koja uključuje i poseban Božićni koncert 22.12.2015. posvećen Dmitriju Šoštakoviču.
Pretplate za Ciklus od 6 koncerata možete kupiti na blagajni HGZ-a po cijeni od 200,00 Kn. Ulaznica za pojedinačni koncert je 50,00 Kn. Svi koncerti se održavaju u Hrvatskom glazbenom zavodu, u Gundulićevoj br. 6 u Zagrebu, s početkom u 20 sati.
Na prvom koncertu ciklusa na repertoaru će se naći skladba Adalberta Markovića Četiri minijature, legendarni Gudački kvartet u B-duru, KV.458 “Lovački” Wolfganga Amadeusa Mozarta te Gudački kvartet br. 2 slavnog ruskog kompozitora Alexandera Borodina.
Zagrebački kvartet je jedan od najstarijih (osnovan 1919. godine) i najpriznatijih svjetskih kvarteta koji je svirao na više od 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio preko 60 albuma i primio brojne nagrade.