Novi album Gustafa – Maneštra

gustafi1

 

Gustafi su objavili jedanaesti studijski album “Maneštra”. Najnoviji album legendarnih Istrijana sadrži deset pjesama, o kojima autor glazbe i teksta i frontmen benda Edi Maružin kaže:
“Za ljubav se ne moli” predstavlja noseću kompoziciju s albuma “Maneštra”. Pjesma koja je oda ljubavi i “raskrinkava” ljubav u srži. Kratkog teksta, gotovo haiku poezije, priča o nemogućnosti dužeg trajanja ljubavi jer u svojoj srži ljubav predstavlja vatru koja, što je veća, prije sve spali i nestane, no kao feniks iz pepela niče nova ponovo, jer bez ljubavi nema života. Glazbeno se poprilično veže za cumbiju, ali i općenito latino ritmove, pojačana snažnim gitarskim rifovima na tragu Latin Playboysa čini moćnu cijelinu, formu koja se rijetko susreće na našim područjima.

Pjesme su snimljene u bendovskom studiju u Maružinima, a zanimljivo je da je, po prvi put u tridesetpetogodišnjoj glazbenoj karijeri, sve pjesme snimio Edi Maružin. Za glazbenu produkciju je zaslužan dugogodišnji prijatelj benda i praktički član, Edi Cukerić, kojemu je ovo već deveti producirani album Gustafa, a uz to je na nekim izdanjima radio kao snimatelj, tehničar te koproducent. Miks je radio Tomaž Maras Mot u studiju RSL u Novom Mestu, također dugogodišnji suradnik, koji je pjesme i masterirao. Pomoćnici producenta su Čedo Mošnja i Edi Maružin, aranžmane brass sekcije je napravio Boris Mohorić, a za dizajn albuma i fotografije je zaslužan Ang Maružin.
Uz Gustafe (Edi Maružin – vokal, gitara, mandolina, bass, loops, samples; Čedo Mošnja – bubanj; Boris Mohorić – truba, vokal; Edin Pecman – klavijatura, harmonika; Romano Hantih – tuba; Martin Šikman – bass; Jimi Grgić – gitara; Bernarda Ravnić – vokal i Luka Horvat – truba), na albumu su svirali i gosti: Vlado Maružin – gitara, Gianluca Antonini – trombom, Emmanoel da Silva – perkusije, Ang Maružin – gitara, Alen Peruško – harmonika, Tatiana Giorgi – vokal, Zoran Karlić – vokal i Edi Cukerić – theremin.