Program “Književnost u Močvari” u 2015. godini odvija se pod nazivom “Radi radovi”

knizevnost

Ciklus “Rani radovi” na svakoj tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put poznatog prozaika Zorana Ferića. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, autori će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, osame blizu mora i šire.


O gostima:

Katja Grcić (1982., Split) diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, a stručno se usavršavala pri Sveučilištu Karl-Franz u Grazu, te Institutu za prevoditelje i tumače u Beču. Poeziju objavljuje u časopisima (Quorum, Pobocza, Vijenac, Zarez, Mogućnosti, Tema i dr.), a pojedine su joj pjesme prevedene na poljski, češki i slovenski jezik. Osim poezije, piše i prozu, a bavi se i vizualnom umjetnošću. Uskoro će biti objavljena njena prva zbirka poezije pod nazivom Nosive konstrukcije, u izdanju Meandra.

Frane Marčelić (1983.) živi i radi u Preku na otoku Ugljanu. Dosad je objavljivao pjesme u “Zarezu”, “Agonu” i na “Kritičnoj masi”. Svira u post-punk bendu “Lice mista”. Radi u marini, u masliniku, i drugdje.

Zoran Ferić (1961.) se četiri godine nakon velikog uspjeha “Kalendara Maja” pojavljuje s romanom “Na osami blizu mora”. Ferićev književni dom i ovaj je put otok Rab na kojem pratimo živote nekoliko lokalnih “galebova” te brojnih drugih likova. Ljubav, seks, mnoštvo prepoznatljivo ferićevskih grotesknih situacija, ali i tuga, melankolija i vječna borba sa životom… Svakako, imat će o čemu pričati s dvoje mlađih pjesnika s mora.