BRONČANI OLIMPIJAC DENIS TEN DOLAZI BRANITI PIRUETU

 

denis

Zlatna pirueta Zagreba u svom 48. izdanju koje će se održati od 3. do 5. prosinca, dobila je potvrdu dolaska još dvije velike svjetske zvijezde.U Ledenoj dvorani Doma sportova klizati će prošlogodišnji pobjednik Piruete, aktualni treći klizač svijeta i brončani sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, Kazahstanac Denis Ten.Ovaj sjajni 22-godišnjak potječe iz obitelji koja je dio korejske manjine u Kazahstanu, a ono čime će se uvijek pohvaliti je da je “deseti potomak korejskog generala i borca za neovisnost, Min Keing-Hoa”. U klizanje se zaljubio već sa pet godina, a bilo mu je toliko zabavno da je klizao čak šest sati bez prestanka!


– Jednostavno, klizanje je moja sudbina – sažeo je sve u jednu rečenicu Ten.Uz svjetsku broncu, ove godine je osvojio zlato na prvenstvu Four Continents i to s osobnim rekordom od velikih 289.46 bodova. Ovu sezonu je pak otvorio sa devetim mjestom na Grand Prixu u Milwaukeeu i četvrtim u Bordeauxu, no za Zagreb ima veći plan.- Bilo bi sjajno ponoviti prošlu godinu.
Neće mu to biti lako, jer dolazak je potvrdio i Čeh Michal Brezina koji je prošle godine bio drugi u Zagrebu, baš kao i 2010. godine i sigurno će tražiti svoju “treću sreću”. A i Ledenu jako dobro poznaje, u njoj je 2013. bio brončani na Europskom prvenstvo.
Biti će to žestoki revanš i prava poslastica za sve ljubitelje klizanja.
48. Zlatna pirueta starta u četvrtak, 3. prosinca u 15 sati.