Dino Merlin oborio rekord posjećenosti u Areni Varaždin, koncert u Celju rasprodan tri sedmice unaprijed

dino

Dino Merlin je u rasprodanoj Areni Varaždin u Hrvatskoj održao koncert za pamćenje. Koncertu, koji je počeo malo prije 21:00 prisustvovao je do sada najveći broj posjetilaca koji je Arena ugostila na nekom događaju od otvorenja. Mjesecima unaprijed je za Čarobnjakov koncert vladao nezapamćen interes publike, a dokaz tome je činjenica da je sinoćnjem koncertu oboren rekord posjećenosti za neki koncert održan u modernoj povijesti gradske dvorane.

Nakon Varaždina, Dino i njegov Hotel Nacional će 27.2. održati koncert u slovenskom Celju za koji su ulaznice rasprodane čak tri sedmice unaprijed. Menadžment Dine Merlina je najavio i prvi koncert u okviru turneje Hotel Nacional u Bosni i Hercegovini nakon spektakla na Koševu prošle godine i to u Areni Zenica 02.4.2016, dok je naredna stanica Hotel Nacionala u Hrvatskoj u Osijeku 09.4.2016. Informacije o prodaji ulaznica za ova dva koncerta uskoro će biti objavljene.
Za proljeće je planiran Čarobnjakov do sada najveći koncert u Turskoj, koji će se održati u Ora Areni u Istanbulu, 23.4.2016. Ulaznice za koncert u Istanbulu dostupne su na turskom Ticketmaster servisu biletix.com