Remi i Mile Kekin otvorili novi program: TUP! – Tekstopisci u poeziji

kekin
Kako je slučajan pogled iz tramvaja inspirirao punkersku žesticu „Moralne dileme vlasnika BMW-a“, kako je stih jedne pjesme U2-a bio okidač za „Soundtrack za život“ i čija je novinarska kolumna inspirirala „Pravo ja“, saznali smo na otvaranju novog kulturno-glazbenog programa „TUP – Tekstopisci u poeziji“ čiji je prvi gost bio Mile Kekin, frontman i autor Hladnog Piva.
U dupkom ispunjenom klubu Vinyl, razgovor s Kekinom vodila je Mirela Priselac Remi koja je, uz HDS ZAMP, suorganizatorica programa namijenjenog predstavljanju kreativnog rada glazbenika, autora i tekstopisaca, s posebnim naglaskom na stihove uglazbljenih pjesama. Kroz duhovit i opušteni razgovor „jedan na jedan“, Mile Kekin opisao je svoju autorsku evoluciju, od prvih pubertetskih pokušaja poezije zapisane u stranice dnevnika do uspješnih hitova kojima Hladno Pivo puni dvorane širom Hrvatske.

Za sam kraj, Remi je, u društvu klavijaturiste Saše Miočića i basiste Konrada Lovrenčića, pripremila i posebni glazbeni performans u kojem je Kekinov tekst pjesme „Soundtrack za život“ priredila u potpuno novom, soul ruhu, na oduševljenje prisutnih, a pogotovo ponosnog autora.
Velik interes i ovacije Remi i Miletu najbolji su poziv na novo izdanje TUP-a koje će se održati 26. travnja, uz gostovanje jedne velike glazbene zvijezde čije ćete ime saznati uskoro…