Natječaj Creative Business Cup – otvoren do 31.5.

creative
Creative Business Cup je više od globalnog natjecanja startupova. Tijekom cijele godine okupljaju se dionici kreativnih industrija, traže se nove i izvorne poslovne ideje sa snažnim tržišnim potencijalom, stvaraju se mreže i povezuje se s međunarodnim partnerima. S natjecanjem Creative Business Cup, pokušava se usmjeriti pažnju na nove poduzetničke talente u kreativnim industrijama te motivirati, obučavati i razviti startupove budućnosti.

Nacionalni predstavnik CBC-a je Hrvatski klaster kulturnih i kreativnih industrija čiji je član i HDS ZAMP. Ovogodišnje izdanje natjecanja otvoreno je do 31. svibnja, a namijenjeno je startupovima čija osnovna vrijednost poslovne ideje mora biti bazirana na kreativnim kompetencijama. Estetika, dizajn, osjetila, interakcija, umjetnost, vizualnost, gaming, mediji, performans, muzikalnost u širem smislu i druge kreativne kompetencije moraju biti jedna od ključnih komponenti njihovog uspjeha.
Za nagradu Creative Business Cup mogu se prijaviti startupovi koji djeluju na područjima: Oglašavanje, Arhitektura, Trgovina umjetnima i antikvitetima, Obrt, Dizajn, Moda, Film, video i fotografija, Gastronomija, Odmor, Glazba, Nakladništvo, Radio & Televizija, Softver, računalne igre i e-izdavaštvo, Igračke i igre, Vizualne i izvedbene umjetnosti.
Pobjednik iz Hrvatske odlazi u Dansku gdje se u studenom održava međunarodni natječaj čiji je prošlogodišnji fond nagrada bio 677.000 eura.
Više informacija i uvjeti prijave dostupni su  OVDJE