ZAGREBAČKI MEDVJEDI NAJAVLJUJU NOVU KHL PREDSEZONU

Foto:Igor Šoban

KHL Medveščak Zagreb će se u sklopu priprema tijekom kolovoza susresti s Omskom, Cardiffom i Slovanom, ali planirano je još nekoliko utakmica tijekom priprema za novu KHL sezonu.
Ljeto kuca na vrata, a s njime su pripreme za nadolazeću 2016./2017. KHL sezonu sve bliže. I dok mnogi budu uživali na plaži ili hladovini svog vrta, zagrebački Medvjedi će se početi okupljati u srpnju. Nakon okupljanja u Zagrebu, medicinski testiranja, media treninga, tehničkih i organizacijskih priprema, Medvjedi kreću na svoju predsezonsku europsku turneju. Europsku, ove sezone u punom smislu riječi…
„Zadovoljni smo s time kako nam se plan priprema i trening kampova slaže. Osim utakmica koje danas najavljujemo u planu imamo još nekoliko utakmica čije će potvrde stići u narednim tjednima. Ove predsezone doista putujemo Europom što je ujedno i odlična priprema za putovanja koja nas očekuju. Doduše, sigurno je kako su ova Europska putovanja puno ugodnija i jednostavnija od onih na Daleki istok, ali i ovi manji koraci su vrlo bitni za momčad”, najavio je predsezonski program Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka i dodao: „Znamo da su navijači već nestrpljivi oko sastava naše momčadi i da se sigurno pitaju tko će na pripreme. Od 01.06. počinjemo s objavom igrača i registracijom ugovora, vjerujem da će im se strpljenje isplatiti…”

Prvi trening kamp Medvjedi će odraditi u Češkoj gdje će 02. kolovoza početi s prvim provjerama na ledu. U Karlovim Varima tako će se susresti s omskim Avangardom, momčadi koja je izvukla tijesnu (0:1) pobjedu u Brlogu prošle sezone i u doigravanju otišla do sedme utakmice polufinala Istoka gdje ju je eliminirao Salavat Julajev.

„Kamp otvaramo utakmicom protiv Omska, vrhunske KHL momčadi, što će nam dati priliku testirati dečke od samog početka i biti sigurni da su se spremni boriti i igrati“, nastavio je Fox.

Pripremne utakmice će se, prema trenutnom rasporedu, nastaviti u Velikoj Britaniji, točnije u Walesu kod Cardiff Devilsa. S dvije utakmice u dva dana, 13. i 14.08., doprvaci EIHL-a (Elite Ice Hockey League) i osvajači Challenge kupa 2015. ugostit će Medvjede u svojoj novoj dvorani Ice Arena Wales. Mnoge bi ovaj put na Zapad mogao iznenaditi, no Fox nudi jednostavno objašnjenje:

„Radujemo se putu u Cardiff. Tijekom Svjetskog prvenstva u Zagrebu, predstavnik Cardiffa nam je rekao kako imaju novu dvoranu i da na otvorenje žele dovesti KHL momčad. Vjerujemo kako će dvorana će biti rasprodana i očekujemo pozitivnu atmosferu i pravo team building iskustvo za dečke. Imat ćemo po dva treninga dnevno i za vikend odigrati dvije utakmice.“

U završnom tjednu priprema, s Otoka će se Medvjedi uputiti ka Bratislavi i poznatom rivalu Slovanu. Samo protekle sezone tri od četiri utakmice između ova dva kluba završila su sa svega golom razlike, a jedinu veću pobjedu zabilježio je Medveščak na domaćem ledu (6:2). Slovački predstavnik u KHL-u doveo je ovoga ljeta u svoje redove bivše Medvjede Radeka Smolenaka i Jonathana Cheechooa. Možda kratka, ali zato burna povijest nadmetanja Slovana i Medveščaka garantira da žara u igri neće nedostajati, iako se radi o pripremnoj utakmici.

„Utakmica protiv Slovana 18.08. će nam dati pravi uvid u to gdje smo kao momčad pred sam početak sezone“, zaključio je Fox.

Međutim, valja napomenuti kako ovo nije potpun raspored te se očekuju nadopune u rasporedu pripremnih utakmica te ostalih događanja o kojima ćemo izvijestiti na službenim klupskim stranicama.

Raspored pripremnih utakmica:

02.08.2016., Karlovy Vary, KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HK AVANGARD OMSK

13.08.2016., Cardiff, HC CARDIFF DEVILS – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB

14.08.2016., Cardiff, HC CARDIFF DEVILS – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB

16.08.2016., Bratislava, HK SLOVAN BRATISLAVA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB

Foto:Igor Šoban