Izvođači Spone na INmusic-u – Gretta, Gustafi, EoT

 
Ovogodišnje izdanje INmusic festivala će se kao i obično održati na zagrebačkom Jarunu od 20. do 22. lipnja, a na njemu će, rame uz rame s najvećim svjetskim bendovima, nastupiti i tri izvođača Spone – Gretta, Gustafi i EoT.
Čast da na “Main stageu” otvori najveći hrvatski festival pripala je karlovačkom alternativnom rock / metal sastavu EoT. Mladi su karlovčani energičnim nastupima diljem regije stekli naklonost publike, a pobijedili su i na brojnim demo festivalima – Rat bendova, internacionalno natjecanje Šengenfesta “Glas mladih” u Sloveniji, O’ Rock fest, Mack Production. Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća. Nedavno su objavili odličan singl “Balkanska fiskultura”, kojim su najavili studijski album, čiji se izlazak očekuje ove jeseni.

Pred sam kraj drugog dana festivala, u noći s utorka na srijedu, od 00:30 do 02:00 na “Balkan goes North” stageu, nastupit će Gretta. Zagrebački rockeri su dobitnici Porina, pobjednici “Karlovačko RockOff festivala”, objavili su četiri studijska albuma te brojne singlove i videospotove. Njihov aktualni album “Boje i mirisi” donio je hitove poput “Malene”, “Sreće”, “Sjaja”, “Daleko je” i “Volim te od sutra”, u sklopu promotivne turneje su obišli većinu hrvatskih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Šibenik, Slavonski Brod, Pula, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Opatija…), a posebno se ističu nastupi u velikoj i maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.
Posljednji dan INmusica, u noći sa srijede na četvrtak, od 00:30 do 2:30 na “Balkan goes North” stageu svirat će Gustafi. Legendarne istrijane nije potrebno posebno najavljivati, u 35 godina uspješne karijere su objavili jedanaest studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila. Aktualan album “Maneštra” glazbeni su kritičari ocijenili kao najzreliji uradak benda i jedan od najboljih albuma Gustafa.
Dođite na ovogodišnji Inmusic i uz odlične strane goste poslušajte i Spona izvođače: mlade EoT, uspješnu Grettu i veterane Gustafe!

INmusic festival
EoT – 20.06., 17:00-17:30, Main stage
Gretta – 21.06. 01:00-02:30, Balkan goes North stage
Gustafi – 22.06. 00:30-02:30, Balkan goes North stage