5 načina da utvrdite jeste li spremni za menadžersku poziciju – slijedite ove savjete i spremni ste za višu razinu

posao

Rođeni ste vođa. Jednostavno imate to u sebi. Želite činiti razliku u tvrtki u kojoj radite i jednostavno znate da ste osoba za to. Baš kao i vi, čak 77% pripadnika Y generacije sebe vidi kao lidere i imaju ambiciju doći na poziciju koja će im omogućiti da taj svoj talent mogu primjenjivati u praksi.Na tom putu može vam stajati samo jedna stvar: iskustvo.
Nažalost, stvari se ne događaju preko noći i morat ćete uložiti određeno vrijeme i trud u obavljanje svakodnevnih ili ‘dosadnih’ zadataka prije nego što budete spremni ‘preuzeti kormilo’. Iako na prvu zvuči kao gnjavaža, to zapravo i nije tako loša stvar. Neke je ‘bitke’ bolje odraditi na poznatom terenu prije nego što preuzmete na sebe veći stupanj odgovornosti i brigu za druge ljude.


Pravo je pitanje, kako steći to iskustvo?

Želite li se natjecati za poziciju voditelja ili menadžera, postoji cijeli niz situacija u kojima možete sami sebe testirati dok radite svoj uobičajeni posao. A to će i nadređenima biti dobar pokazatelj da ste spremni preuzeti veću odgovornost:
Dobrovoljno preuzmite inicijativu/vodstvo

Glavna osobina dobrog menadžera je sposobnost da ravnopravno stane uz bok izazovu. Najbolji način da dokažete svoju menadžersku vještinu upravo je sposobnost da dobrovoljno prihvatite izazov koji vam se nalazi pred očima. Iako se menadžere često promatra kao one koji su nadređeni drugim ljudima, prava menadžerska osobina je orijentiranost na tim i želja da se posao obavi. Puno ćete lakše impresionirati nekoga ukoliko pokažete da ste dorasli situaciji i da ste spremni preuzeti odgovornost za rezultat.

Izvor: MojPosao.net