Još samo malo traju prijave za 8th Croatian Blues Challenge

blues
Još samo malo traju prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika – na Croatian Blues Challenge se možete prijaviti do ponedjeljka, 31. listopada u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://www.hrvatskebluessnage.hr/croatian-blues-challenge-prijavnica
Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu, koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu neobičnog imena – Hell.

Ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr