Tamburaški orkestar glazbene škole Dugo Selo ima novi album – Tamburaški Nocturno

noctno
Nakon niza natjecanja i brojnih nagrada, jedan od najboljih orkestara Hrvatske – Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo objavio je prvi samostalni album nazvan “Tamburaški Nocturno”. Tamburaški orkestar Glazbne škole Dugo Selo spada u red najboljih i najcjenjenijih orkestara hrvatske, čemu svjedoče i brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima. Orkestar je 2014. i 2015. osvojio 1. mjesto na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folklore) u Bugarskoj, na Crnom moru; 2013. godine je osvojeno 1. mjesto na Europskom folklornom prvenstvu (European Championship of Folklore), a 2016. godine ,,World Cup of Folklore Music“ u Jesolu / Veneciji..

Orkestar je pod umjetničkim vodstvom prof. dr. Daria Cebića, koji je priredio i aranžirao sve skladbe na albumu, a ujedno i skladao pet koncertnih djela za ovaj tamburaški orkestar, snimio ukupno 11 skladbi. Kao zadnja skladba na CD-u se nalazi pjesma ,,Nek tambura svira“ u izedbi vrhunskog pjevača Matije Petrekovića. Autor glazbe ove skladbe je Dario Cebić, dok su autori teksta zajedničkim snagama Tomislav Miklec i prof. Cebić. Orkestar njeguje starogradski štih koji je odlično ukomponiran sa solistički virtuoznom svirkom. Narodni zvuk, brojna elegična mjesta, veliki kontrast u dinamici, bogat zvuk i virtuoznost samo su neke od karakteristika ovog orkestra.
Osim navedenih skladbi na albumu se nalaze i brojne obrade narodnih skladbi iz svih krajeva Hrvatske.Album “Tamburaški Nocturno” poslušajteOVDJE