The Mindmills objavljuju prvi singl “Navika”

m
Melanija Gradečak – flautistica, pjevačica i autorica pjesama, okupila je prije nekog vremena bend pod nazivom The Mindmills kojeg čine iskusni glazbenici iz Hrvatske i Slovenije. Tako gitaru svira Jura Geci, na glasu kao jedan od najboljih rock gitarista mlađe generacije te član grupa Voodoo Lizards, Superoperater, Soul Fingers kao i prateće grupe Sare Renar. Na basu je slovenski glazbenik sa svjetskom reputacijom Gašper Gantar koji je nakon međunarodnog uspjeha s grupom Red Five Point Star postao član poznate njujorške ska grupe The Toasters, a neko je vrijeme surađivao i s francuskom grupom JOKE te svirao u poznatoj slovenskoj grupi Srečna mladina. Za bubnjevima je Emil Kranjčić koji je iskustvo stekao kao član pratećeg sastava Žanamari J’Animalsi te kao bubnjar grupe Louder.

Glazba varaždinske grupe The Mindmills mješavina je glazbenog neo hippie izraza spojenog sa post rockom, neofolkom, bluesom i psihodelijom, a publici se predstavljaju prvim singlom ”Navika” kojim ujedno najavljuju i svoj prvi EP planiran za jesen ove godine. Pjesma ”Navika”, kao i ostatak materijala za novi EP, snimana je u studiju Morris dok produkciju i mastering potpisuje Neven Marinac.

Pjesmu prati i spot snimljen u Varaždinu čiju režiju i montažu potpisuju Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija) i uz pomoć Damira Chytila kao direktora fotografije.

O pjesmi ”Navika” Melanija Gradečak je rekla: ”Navika se bavi navikama koje mi ljudi vučemo sa sobom. Nekih se navika teško riješiti ali smo skloni izgovorima koji nas drže u zoni komfora. Komfor ili strah na jednoj strani i želja da se nešto dogodi na drugoj strani bez snage da se zapravo uopće pokrenemo.”

– Pitanje je želimo li samo brojiti godine u životu ili živjeti kroz godine život punim plućima ne robujući navikama – izjavila je lijepa i karizmatična pjevačica Melanija predstavljajući prvi singl ”Navika”