Svemir I Billie Joan 28. rujna u Začaranoj Močvari

svemir

Malo po malo, koncert po koncert, došli smo i do 5. rođendana programa koji je proslavljen proljetos na sva zvona, i evo, došlo je vrijeme da se starta s nekim novim imenima, i novim večerima. Otvorenje šeste sezone Začarane Močvare ove jeseni pripasti će kantautoricama, Zvonki i Ivani. Imamo i pravo rođendansko slavlje benda Svemir, slavi se petogodišnjica izlaska njihovog albuma “Svemir” i u goste po prvi put dolazi Billie Joan, hvaljena splitska kantautorica koja promovira svoj novi album “Barren Land”.
“Svemir je uglavnom prazan prostor” – voli reći Svemir, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. Prije nego li je dobio svoj glas, sa svijetom je komunicirao upravo kroz Zvonku koja je prve signale odaslala sama 2009. godine. Trebale su proći još dvije godine da bi se njenom glasu počeli pridruživati drugi i da bi za sebe počela ponosno govoriti da je frontwoman vlastitog benda. Od tada Svemirom vlada glazba, ispunjavajući prostor utjecajima širokog spektra – od akustike i folka s jedne strane, do punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa s druge strane. I to je samo četvrtina.
Ovaj koncert je rođendanska proslava prvog albuma Svemira, ujedno njihovog prvog nastupa u zajedničkoj postavi. Kako Zvonka kaže: “Svatko tko se bavi glazbom, zna koliko može biti teško pronaći dobru ekipu za bend, a imati takvu sreću da, tražeći ljude u žurbi i bez nekih naročitih referenci iza sebe, okupim u samo nekoliko dana upravo Sašu, Sana i Matka, svakako je dobar razlog za slavlje. Nas četvero, kao “Svemir”, od tih prvi koraka pa do početka ove godine, izdali smo još dva hvaljena albuma, odsvirali brojne koncerte, zajedno putovali, stvarali i, iznad svega – bili prijatelji.” A mi kažemo da je to najbolji povod za ovakvo druženje i koncert. Svemire, jedva te čekamo!


BILLIE JOAN (Split)
Večer će otvoriti kantautorica o kojoj se sve više priča, zahvaljujući fenomenalnom albumu kojeg je izdala u proljeće 2017. Ivana Pezo je kantautorica iz Splita koja nastupa pod umjetničkom imenom Billie Joan. Samostalno djelovanje započela je krajem 2013 svirajući na demo festivalima te provodi naredne tri godine nastupajući i usavršava svoj materijal. 2016 godine postaje dio nove nezavisne izdavačke kuće u Sinju, Juda Records, u vlasništvu Mile Mijača (M.O.R.T), a njen materijal se stapa u 11 pjesmama koje su sada dio debitantskog albuma “Barren Land”.

Njen glazbeni opus je “acoustic punk”, pjeva na engleskom jeziku i već je zaslužila titulu prve hrvatske punk kantautorice. Nastupala je na mnogim demo natjecanjima i festivalima te na ovogodišnjem InMusic festivalu a nedavno je izdala i prvi singl s debitantskog albuma, pjesmu “Oh, my dear Reverend” koja je premijerno puštena u emisiji Top.Hr. Trenutno predstavlja svoj album diljem Hrvatske i ovaj nastup će biti njen prvi nastup u Močvari.

Svemir – Snijeg
https://youtu.be/Y2E8i2ZUIjs

Billie Joan – Oh my dear Reverend (Official Video)
https://youtu.be/ncRrwIDX9-A