Izvođačima Aquariusa 19 nominacija za 25. Porin

porin

U objavljenim nominacijama za dvadeset i peto izdanje glazbene nagrade Porin, izvođači Aquarius Recordsa su ih osvojili devetnaest ! Svaki po tri nominacije dobili su grupe Detour, Mayales i Zvjezdan Ružić Sextet, .
Grupa Detour briljirala je sa svojim hitom “Biram”, koja je nominirana za pjesmu godine, najbolju vokalnu izvedbu grupe s vokalom, i video broj. Autor pjesme je Nenad Borgudan, a spot je režirala Ivana Marinić Kragić.
Grupa Mayales nominirana je sa svojim “Simbolom za sunce” za album godine, te za rock album godine. Dobili su i nominaciju za najbolju produkciju gdje su nominirani producenti Jura Ferina, Pavle Miholjević i Petar Beluhan.
Zvjezdan Ružić Sextet nominiran je za najbolji jazz album sa svojim “Elfin Farewell”, producenta Mire Vidovića te za najbolju jazz skladbu s kompozicijom “Kanbal” s istog albuma, autor pjesme je Zvjezdan Ružić. Pripala im je i nominacija za najbolju izvedbu jazz glazbe i to kompozicije “Giant’s freedom”.


Dvije nominacije dobio je Massimo, za pjesmu godine sa svojim hitom “Neka ti plove brodovi”, autora Predraga Martinjaka i za najbolji koncertni album za album Isti osjećaj koji je objavljen u suradnji sa Zagrebačkim solistima,a koji je producirao Ivan Popeskić.

Dvije nominacije dobio je i dvojac Bow vs. Plectrum koji je nominiran za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu Kit Blues sa albuma Strings only koju izvodi za Zagrebačkim filharmonijskim orkestrom i za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) za album Strings only producenata Krešimira Seletkovića i Filipa Vidovića.

Kao najbolji album klasične glazbe nominiran je Radovan Cavallin za “11 per 1 in 1” producenta Antuna Tomislava Šabana, koji je nominiran i za najbolju produkciju klasične glazbe za isti album.

Za najbolji intrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) nominiran je Simply Brass Quintet za album Brass Symposium producenata Vinka Šinceka, Rudolfa Homena, Alana Bošnjaka i Igora Geržine.

Kao novi izvođač godine nominiran je Boris Štok.

Za najbolji album jazz glazbe nominirani su i Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a s albumom “Stavi pravu stvar”, producenta Igora Geržine.

Za najbolji album duhovne glezbe nominiran je Alen Hržica, sa albumom Nova stvorenja, producenta Gorana Kovačića.