Timber Rattle 1.3. u Močvari

timber

Misteriozni Timber Rattle ponovno se vraća u Močvaru povodom EU turneje, a prvog dana ožujka uz njih nastupa Vedran Živković (Nemeček, ex Mokre Gljive) te Filip Toplek (Daliborovo Granje) i Nikola Švenda (Zagušljivi Dim, Kamene babe, ex Mokre Gljive).Timber Rattle je psihodelično pastoralni duo iz Ithace (NY). Bend kroz glazbu slavi i istražuje praiskonsku i misterioznu divljinu koja nas okružuje, a zvukovi su prostorni i repetitivni uz krajnji cilj stvaranja reflektivne okoline, unutarnje ili vanjske. Sama komorna i orkestralna glazba koja se prožima kroz njihovo djelovanje upućuje na individualno iskustvo pojedinca s prirodom u kojoj su pojedinci usamljeni u prirodi.

Glazba je za njih zabava te putem nje dijele ideje, osjećaje i energiju, a istovremeno im omogućuje da putuju, da upoznaju nove ljude te da vide zadivljujuće stvari. Tekstovi su sporedni i glazba je uvijek u prvom planu jer se želi pridodati važnost zvuku koji (po njima) uvijek mora biti u prvom planu, dok tekstovi koji govore o zemlji, životu, smrti, magiji, ritualima i prirodi, upotpunjuju cijeli doživljaj.

Timber Rattle je, za razliku od svih današnjih bendova, totalno ispod radara – nemaju službene stranice na društvenim mrežama, nemaju službene web stranice, jedino Bandcamp preko kojeg komuniciraju s vanjskim svijetom.

Kako zvuči njihov posljednji album “Phantoms of place”, koji je snimljen u šumskoj kolibi, možete preslušati na njihovim jedinim službenim stranicama  Bandcampa.