IGOR DELAČ NA 1. MJESTU HRTOP40

delac

Igor Delač je sa svojim novim singlom “BUDAN” stigao na sam vrh službene nacionalne top-liste HRtop40. Pjesma “Budan” je prvi pop singl Igora Delača koji predstavlja potpuni zaokret u njegovoj glazbenoj karijeri i pozitivan šok za sve one koji su do sada pratili njegov rad, a koja je plod suradnje sa autorsko-producentskim timom “Hit Factory” (Ivan i Miroslav Zečić), Uršulom Tolj (autor teksta) i našom najvećom diskografskom kućom “Croatia records”. Pjesmu odlikuje moderna pop produkcija, te svjež i radiofoničan zvuk za koji je zaslužan mladi i talentirani producent Ivan Zečić, a rezultat svega toga je iznimno dobar prijem kod radijskih urednika i slušatelja na 112 radijskih postaja širom zemlje, koji nisu krili svoje oduševljenje Igorovim novim glazbenim izričajem.

“Stvarno sam presretan i još uvijek ne mogu vjerovati što mi se to posljednih mjesec i pol dana događa, te i dalje očekujem da se konačno probudim iz ovog prelijepog sna. Od srca se zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima, što su prepoznali pjesmu „Budan“ i tako je lijepo prihvatili.
Isto tako zahvaljujem se mom diskografu Croatia records, autorima i producentskom timu „Hit Factory“, što su vjerovali u mene i podržali me u ovoj maloj glazbenoj avanturi koja sve više liči na bajku.
Nadam se da će “Budan” i dalje biti rado slušana i da će nastaviti osvajati srca što većeg broja slušatelja.
Proteklih 50-ak dana za mene su bili vrlo intenzivni i zanimljivi jer sam promovirajući pjesmu „Budan“ posjetio velik broj radijskih i TV postaja, te tom prilikom upoznao brojne drage i divne ljude koje ovim putem posebno pozdravljam i zahvaljujem im se na srdačnom prijemu i gostoprimstvu, te podršci koju mi svakodnevno pružaju emitiranjem pjesme „Budan“.“ – rekao nam je Igor.

Svoj prvi ulaz na HRtop40, na 15. mjesto, pjesma „Budan“ ostvarila je nakon samo 6 dana u radijskom eteru kao „najviši ulaz“, dok je naredni tjedan stigla do visokog 3. mjesta, što je za mnoge predstavljalo pravo iznenađenje, pogotovo zato jer je u kratkom vremenskom periodu preskočila brojna etablirana imena domaće glazbene scene. Od tada „Budan“ stalno boravi među prvih pet pjesama na Hrtop40, što je na kraju rezultiralo i ovim 1. mjestom.

„Prvo mjesto na službenoj nacionalnoj top listi Hrtop40 me izuzetno veseli i jako mi puno znači, jer potvrđuje činjenicu da su glazbeni urednici i slušatelji širom Hrvatske pjesmu „Budan“ izvrsno prihvatili, čemu svjedoče brojni pozitivni komentari i povratne informacije sa radijskih postaja, koje govore da je pjesma vrlo tražena od strane njihovih slušatelja, koji ih putem telefona ili maila mole njeno emitiranje. Vjerujem da su slušatelji i njihova reakcija jedino pravo mjerilo uspjeha neke pjesme, jer bez slušatelja ni glazbenici ni radijske postaje ne bi imali za koga raditi, niti bi njihovo djelovanje uopće imalo smisla.“ – komentirao je Igor.

Pjesma „Budan“ prvi je dio „Trilogije o ljubavi“ koju čine tri pjesme povezane ne samo pričom i tekstom, već i glazbom, tako da sam kraj pjesme „Budan“ ujedno otkriva i isječak iz sljedeće pjesme koja će se zvati „Ljubav“. Sa pjesmom „Ljubav“ Igor će ove godine nastupiti na Aurea festu popularne glazbe u Požegi. Trilogiju će u istom stilu zaokružiti pjesma „Istina u tami“ čija objava se planira krajem godine.

„Raduje me nastup na ovogodišnjem Aura festu popularne glazbe u Požegi, na kojem ću se predstaviti sa mojim novim singlom „Ljubav“, drugim dijelom „Trilogije o ljubavi“, za koji se nadam da će ponoviti uspjeh pjesme „Budan“ i isto tako naići na odličan prijem kod slušatelja i glazbenih urednika.“

Pojavljivanje poznatih lica sa glazbene scene u Igorovom spotu naišlo je na brojne pohvale i pozitivne komentare velikog broja gledatelja, ali isto tako i na upite: kako je Igoru pošlo za rukom privoliti Peru Galića (Opća opasnost), Maria Rotha (grupa Vigor) i Gorana Boškovića (Fluentes) da glume u njegovom spotu?

„Moji dragi prijatelji rado su se odazvali mom pozivu i pristali se pojaviti u spotu za pjesmu „Budan“ i na taj način mi simbolično dali potporu na mom novom glazbenom putu, za što im se iz sveg srca zahvaljujem, jer mi njihova podrška stvarno jako puno znači. Oni ne samo da su se pojavili u spotu, već su tom prilikom maestralno odglumili svoje uloge i stvarno me oduševili svojim angažmanom i predanošću i jednostavno me ostavili bez riječi. Mogu im samo reći još jedno veliko Hvala! Pozivam sve koje zanima moj rad, da me i dalje prate na mom YouTube kanalu, kao i na društvenim mrežama, gdje će ažurno biti objavljivane i najavljivane sve aktivnosti vezane uz moje buduće nastupe i nastavak promocije pjesme „Budan“, kao i cijele „Trilogije o ljubavi“.“ – završio je Igor Delač.