Medveščak među 17 klubova koji su dobili pozivnicu za prestižni Contintenal Cup…

iihf

17 hokejskih timova iz 17 zemalja nastupit će ove godine na velikom IIHF Continental Cup-u koji se ove sezone igra od rujna ove godine do siječnja 2019. u Bugarskoj, Italiji, Latviji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.Među Continental Cup 2018/19 klubovima je i zagrebački Medveščak koji će 17. studenog 2018. u Belfastu, kao sudionik Grupe E, pokušati izboriti Continental Cup finale u ledenim dvobojima s domaćinom Belfast Giantsima koji predstavljaju Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku te protiv GKS Katowice iz Poljske.Grupa B svoje utakmice odigrat će u isto vrijeme no u francuskom Lyonu. Na „francuskom ledu“ će se susresti kazahstanski nacionalni prvak Arlan Kokshetau, bjeloruski HK Gomel i domaćini Lyon Lionsi.

Continental Cup igra se u četiri etape, od rujna do siječnja, a veliko finale najavljeno je za 11. do 13. siječnja iduće godine. Finalisti će biti određeni u trećoj etapi koja se igra u Lyonu od 16. do 18. studenog i Belfastu 17. studenog.Timovi se neće natjecati samo za plasman u finale Cup-a već će pobjednik Cupa biti pozvan da se priključi Champions Hockey League prvenstvu iduće sezone.
Uz spomenute natjecatelje u Continental Cup-u ove godine sudjeluju i (Grupa B) talijanski Ritten Sport, mađarski nacionalni prvak MAC Budapest, slovenski Acroni Jesenice i beogradska Crvena Zvezda te (Grupa C) latvijski Kurbads Riga, ukrajinski HC Donbass, španjolski Txuri Urdin San Sebastian i pobjednik prve runde. Grupa B i C svoje utakmice igraju u listopadu, Grupa B u Italiji, a Grupa C u Latviji.

Prva runda točnije klubovi iz Grupe A – bugarski šampion Irbis-Skate Sofia, turski Zeytinburnu Istanbul, islandski Vikingar from Akureyri te izraelski HC Bat Yam, svoje kvalifikacijske utakmice igraju već u rujnu ove godine u Sofiji.

Za više detalja posjetite  2018/2019 IIHF Continental Cup.