Etno/folk punkeri Ogenj nominirani u dvije kategorije za nagradu Porin

ogenj

Ove godine brojilo se čak 2007 prijava za Porin raspoređenih u 36 kategorija, a grupa Ogenj odnijela je nominacije u dvije kategorije – ”novi izvođač godine” i ”najbolji album etno glazbe”. Za nominacije u obje kategorije zaslužan je njihov album ‘Domaj’ objavljen u travnju 2018. godine, a u tome im sigurno nije odmogla ni zarazna energija koju šire na svojim koncertima.

Put koprivničke petorke Ogenj put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne klupske i festivalske nastupe diljem regije. Ostalo vrijeme uglavnom provode na probama koje su ih pak dovele do debi albuma ‘Domaj’ u izdanju Dancing Beara. Album objavljen u prvoj polovici prošle godine pohvatao je brojne pohvalne kritike, nominaciju za prvu novinarsku nagradu ‘Rock&Off’ na čijoj dodjeli u Tvornici Kulture su nastupali i ostavili sve prisutne bez teksta, a sada su nagrađeni s dvije nominacije za nagradu Porin.

A, u skladu s njihovim scenskim izražajem, ‘Domaj’ vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesamama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu čiji je autor glazbe i teksta frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj.
Ogenj sljedeći put na koncertu možete uloviti 22. ožujka u klubu KSET, a mi im od srca želimo da 29. ožujka u Rijeci i ulove nagradu Porin u obje katagorije!

YouTube: http://bit.ly/2STEZvh