Izvođačima Aquariusa 23 nominacije za 26. Porin

 
 
Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom klubu Matis objavljene su nominacije za dvadeset i šesto izdanje glazbene nagrade Porin, a izvođači Aquarius Recordsa su osvojili dvadeset i tri nominacije! Najviše nominacija dobili su Marko ToljaMassimo i Detour

Massimo je pokupio 7 nominacija, redom za – album “Sada” u kategorijama najbolji pop albumnajbolja produkcija i najbolje likovno oblikovanje. Pjesma “Lice varalice” nominirana je za najbolju snimku (Nikša Bratoš i Domagoj Perišić) te najbolju produkciju (Nikša Bratoš), dok je suradnja s Vatrom u pjesmi “Nama se nikud ne žuri” nominirana za pjesmu godine te najbolju vokalnu suradnju.

Marko Tolja briljirao je s pjesmom “Tišina” koja je nominirana za najbolju mušku izvedbu, za najbolju snimku (Ivan Popeskić) te za najbolji aranžman(Ivan Popeskić), kategoriju u kojoj je Marko sam sebi konkurencija jer je također pjesma “Zaplesale su sjene” nominirana za aranžman Ante Gele.

Grupa Detour istaknula se sa svojim hitom “Bez tebe”, koji je nominiran za pjesmu godine, najbolju vokalnu izvedbu grupe s vokalom te s albumom “TourDetour” koji je nominiran za album godine te za pop album godine, čiji je autor i producent Nenad Borgudan.

Nina Badrić je u konkurenciji za pjesmu godine te za najbolju vokalnu izvedbus pjesmom “Rekao si”, autora Ante Pecotića, koja je 14 tjedana držala prvo mjesto HR Top40 ljestvice.

Grupa Mangroove nominirana je sa svojim albumom “Srce” za najbolji album klupske glazbeBoris Štok sa “Ispod kože” za najbolji album alternativne glazbe, dok je Lado Electro sa 2.0 Memorabilium u izboru za Najbolji album etno glazbe.

Za najbolji album pop-folklorne glazbe nominirani su Klapa Kastav i Tamburaški Orkestar HRT-a (dirigent Siniša Leopold) za album Uživo u Kastvu, a u kategoriji najbolji tematski album su opet naša dva kandidata, i to – Nola s kompilacijom 25 te Oliver Dragojević s posthumnim izdanjem “Do kraja vrimena” urednika Anđelka Preradovića i Borisa Horvata.