Novi singl i videospot Sunnysidersa – Deep Down

 

deep

„Deep Down“ je treći singl s aktualnog, trećeg studijskog albuma Sunnysidersa „Click Play“. U cijelosti je topla posveta američkom Jugu i delti rijeke Mississippi, gdje se na plantažama pamuka početkom prošlog stoljeća rodio blues. „Sami stihovi pjesme su na prvi pogled ljubavne tematike, što i je u jednu ruku istina, no umjesto klasične muško-ženske ljubavne žudnje, tu je žudnja za odlaskom duboko dolje u to mitsko područje Amerike, ta žudnja kola žilama svih glazbenika koji su posvećeni bluesu.“ – objasnila je Rola.

Ove godine Rola i Hrepa su se, osam godina od kada su 2011. u Memphisu kao duo Sunnysiders prošli u polufinale International Blues Challengea, ponovo vratili Jugu. No, ovaj put otišli su još dublje; legendarnom blues rutom Highway 51 južnije u Deltu, do država Mississippi i Arkansas, do obranih polja pamuka, tračnica teretnih vlakova te prašnjavih cesta mitskog raskrižja, gdje su i snimili spot za ovu, dubokim i prljavim zvukom prožetu blues pjesmu.
Autor glazbe i stihova je Boris Hrepić, aranžman su napravili Sunnysidersi, a pjesmu su snimili i producirali Leo Anđelković i Miki Nopling u studijima „MF“ u Splitu te „Sound Station“ u Zagrebu. Spot je snimio, režirao i montirao Danilo Caković Caki.

Singl “Deep Down” poslušajte  OVDJE