Frontmana Foalsa u novom videu “The Runner” proganja njegov zli dvojnik

foals
“The Runner” kao zagrijavanje za izlazak šestog izdanja “Everything Not Saved Will Be Lost Part 2” . Frontmana Yannisa Philippakisa u spotu nemilosrdno lovi njegov zli dvojnik Vincent Heneine . Novi album izlazi 18. listopada na CD-u, vinilu i u digitalnom obliku. Britanski indie rockeri Foals dodatno nas zagrijavaju za izlazak šestog, iščekivanog studijskog izdanja “Everything Not Saved Will Be Lost Part 2” koje izlazi 18. listopada. Naime, sada predstavljaju najnoviji, intenzivni i dinamični spot za singl “The Runner” u kojemu frontmana Yannisa Philippakisa nemilosrdno lovi njegov zli doppelgänger (Vincent Heneine), s kojim se čak i fizički obračunava.


Yannisov pokušaj da pobjegne vodi ga na različite lokacije, neke su realnije, dok su druge više fantastične i nerealne, a samo putovanje puno je raznih nestvarnih raspleta. Radnja spota poigrava se s temama muževnosti, identiteta i ekološke propasti, dok na samom kraju vidimo Yannisa kako stoji sam i promatra vatrenu stihiju koja je poharala svijet.
Video je režirao Quentin Deronzier, francuski vizualni umjetnik i redatelj te suosnivač Wovea, poznat po svojim genijalnim vizualima i surađivanju s izvođačima kao što su Skrillex, Orelsan i Petit Biscuit.

Iščekivani album “Everything Not Saved Will Be Lost Part 2” izlazi 18. listopada na CD-u, vinilu i u digitalnom obliku te se nadovezuje na “Part 1” koji je primio izvrsne ocjene od strane kritike te je između ostalog nominiran i za Mercury nagradu.