Novi album grupe Chui našao se u Top 5 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj

chui
Peti album grupe Chui, “Iz kapetanovog dnevnika” plasirao se u TOP 5 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj u samo dva i pol tjedna od njegova izlaska. U pitanju je tjedna top lista prodaje Hrvatske diskografske udruge koja se slaže na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. Album “Iz kapetanovog dnevnika” posvećen je znanstvenoj fantastici te se referira na mnoga poznata djela od Star Treka i Star Warsa do stripova Moebiusa.


U pitanju je njihov prvi album snimljen u novoj postavi, s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.
Na novom albumu, koji je u ekspresnom roku oduševio glazbenu kritiku od samog datuma izdavanja (4. listopada), ugostili su brojne goste sastava kao što su klasičari Ink Experiment duo, world music sastav Druyd, pop sastav Mangroove te jazz gitarist Zoran Majstorović te pod bonus pjesme uvrstili “Pogledaj” u kojoj gostuje vokalist Boris Štok i remix pjesme “Tebi Putujem” koju je remiksirao Andrea Ljekaj.