Grammy nominacijama dominira američka senzacija Lizzo

lizzo
Talentirana glazbenica nominirana je u svim glavnim kategorijama nagrade Grammy . Uz Lizzo su se među vodećim imenima našli Billie Eilish i Lil Nas X sa 6 nominacija . Za prestižnu nagradu nominirani su i Ed Sheeran, Dan Auerbach (pjevač sastava Black Keys), Yola, Gary Clark Jr., Rival Sons i Cardi B
Talentirani mladi izvođači dominiraju nominacijama u glavnim kategorijama prestižne nagrade Grammy koja će se održati 26. siječnja 2020. u Los Angelesu!
Nagrada akademije godinama je bila kritizirana zbog zanemarivanja mladih izvođača, no trendovi posljednjih godina okrenuli su se u korist glazbene raznovrsnosti i pop zvijezda u usponu među kojima ove godine s 8 nominacija apsolutno dominira Lizzo (Warner/Dancing Bear), karizmatična pop i R&B zvijezda nove generacije. Ovo je značajan trenutak u povijesti spomenute glazbene nagrade jer je posljednji put novi izvođač predvodio nominacije 2004. Tada je Kanye West zaradio nominacije u čak 10 kategorija. U ovogodišnjim nominacijama predstavljenima u srijedu, 20. studenog, uz Lizzo su se među vodećim imenima našli 17-godišnja Billie Eilish i 20-godišnji Lil Nas X, koji su se našli rame uz rame sa 6 nominacija.

Lizzo, pravim imenom Melissa Viviane Jefferson, svakako ima najviše razloga za slavlje. Glazbenica je nominirana u sve 4 glavne kategorije – za album godine (“Cuz I Love You”), pjesmu godine i snimku godine (“Truth Hurts”) te debitanta godine. Uz ove prestižne kategorije nominirana je i za najbolju pop solo izvedbu, najbolju R&B izvedbu, najbolju tradicionalnu R&B izvedbu i najbolji suvremeni urbani album. Talentirana pjevačica, reperica i flautistica često u svoju glazbu uključuje teme samopouzdanja, pozitivne slike vlastitog tijela i vjere u sebe, no njezinim pjesmama ne nedostaje ni humora i zaraznih refrena. Osvojila nas je singlovima “Juice” i “Truth Hurts”, a objavom trećeg studijskog albuma “Cuz I Love You” dokazala se kao najveća trenutna zvijezda glazbene industrije!
Među izvođačima koje zastupa Warner Music Group, Dancing Bear kao partner izdavač s ponosom izdvaja i novi album Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project” koji je nominiran za najbolji vokalni pop album i koji se tjednima nalazi u vrhu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Među najprodavanijim albumima našao se i album “Let’s Rock” sastava Black Keys čiji je pjevač i producent Dan Auerbach nominiran za producenta godine!
Svakako obratite pozornost i na talentiranu bristolsku country-soul pjevačicu po imenu Yola, nominiranu za debitanta godine i kojoj su album “Walk Through Fire” i singl “Faraway Look” zaradili nominacije u još tri kategorije. U sferi rocka i bluesa nije zanemariv uspjeh talentiranog glazbenika Gary Clark Jr.-a koji je osvojio nominacije za najbolju rock izvedbu, najbolju rock pjesmu i najbolji video zahvaljujući odličnom hitu “This Land” te je nominiran za najbolji blues album. Uz njega ističemo i sastav Rival Sons koji su za hvaljeni album “Feral Roots” nominirani u kategoriji najboljeg rock albuma dok im je singl “Too Bad” priskrbio nominaciju za najbolju rock izvedbu. U rap kategorijama slavili su i Cardi B, Meek Mill, Nipsey Hussle, Roddy Ricch, Young Thug i YBN Cordae, a u jazzu su se istaknuli Brad Mehldau i Joshua Redman.