Mia Rkman Miss Universe Hrvatske 2019. otputovala je na svjetski izbor Miss Universe 2019

mia

Ljepotice sa svih krajeva zemaljske kugle počele su pristizati u Atlantu, a već i prije samog dolaska na svjetski izbor bilo je jasno da je i ove godine borba za najprestižniju krunu i titulu vodećeg svjetskog izbora ljepote vrlo žestoka. Kao i prijašnjih godina odabrati Top16 biti će izuzetno teško nakon preliminarnog natjecanja.
Pripreme za svjetski izbor Mia Rkman je započela gotovo odmah nakon hrvatskog izbora krajem travnja, prije svega usavršavanjem engleskog jezika u Berlitzu te redovitim vježbanjem.


MISS UNIVERSE® najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 67 godina kojeg uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.
Aktualna Miss Universe® je 25-godišnja Catriona Gray iz Filipina. Catriona ima diplomu Berklee College of Music iz glazbene teorije i usko surađuje s organizacijom Young Focus Philippines koja omogućuje besplatno školovanje i stipendije za djecu iz Tondo Manila, jednog od najsiromašnijih dijelova filipinskog glavnoga grada. Nakon što joj je bliska prijateljica preminula od side, Catriona se vrlo aktivno posvetila promicanju edukacije i prevenciji zaraze HIV-om. Podupire i organizaciju Love Yourself Philippines, koja omogućuje besplatno testiranje, edukaciju i liječenje zaraženima HIV-om i oboljelima od side.
Izbor za Miss Universe 2019 će se 8. prosinca održati u Atlanti uz izravan prijenos na FOX televiziji.