Dražen Žanko u Lisinskom proslavio 40 godina karijere uz brojne goste

žanko

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog protekle subote zračila je ljubavnim i domoljubnim pjesmama te melodijama iz Dalmatinske Zagore i općenito Dalmacije, a koje su tijekom proteklih 40 godina proslavile popularnog hrvatskog pjevača Dražena Žanka.
Na koncertu, tijekom kojeg ga je pratio veliki orkestar Josipa Cvitanovića, pridružili su se i brojni gosti poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić, Đanija Stipaničeva, Đuke Čaića, Maxa Hozića, klape Filip Dević, klape Diadora, Zbora Ivan pl. Zajc i plesnog ansambla Ivana Gorana Kovačića. Mnogobrojna publika imala je prilike čuti veliki broj njegovih hitova, pogotovo s festivalskih nastupa koji su i obilježili karijeru Dražena Žanka.


Posebno emotivan trenutak bio je na samom kraju kada je zajedno sa svim gostima izveo svoj najveći hit “Od stoljeća sedmog”, jedan od simbola glazbenog otpora 90-ih godina tijekom Domovinskog rata.
Nije bilo boljeg trenutka od ovog koncerta da se Draženu Žanku uruči i posebno priznanje za 40 godina glazbene karijere, a učinio je to glazbeni urednik Croatia Recordsa Nikola Knežević. U publici su sjedili i brojni njegovi kolege glazbenici i prijatelji koji su ga došli podržati i čestitati na 4 desetljeća ljubavi prema pjesmi, Dalmatinskoj zagori i hrvatskoj domovini. A obzirom na Draženovo pjevačko umijeće uvjereni smo kako će karijera potrajati još dugo.